Nieuws

Scheveningen wil stadion én grootste sportstrand van Europa

Het strand van Scheveningen moet hét sportstrand van Europa worden. Dat is de torenhoge ambitie van de gemeente Den Haag.

Het huidige sport- en surfstrand van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen wordt verder ontwikkeld tot een volwaardig sportstrand en omvat circa acht hectare. Onderdeel van die uitbreiding wordt een beachsport-accommodatie aan het zuideinde van de boulevard. Deze accommodatie, ter grootte van 1800 m2, beschikt over een permanente tribune en wordt in de zomer getransformeerd tot een volwaardig beachstadion voor zo’n 2.000 toeschouwers.

Beach City 

Verder in de plannen: een sportduin met ‘muscle beach’, een boulderveld, crossfit-routes, basketbalvelden en skate-voorzieningen. Eerder werd een tender voor het onderwerp van Beach City uitgeschreven. Deze is gewonnen door Posad Spatial Strategies, Shift architecture & urbanism en LOLA Landscape Architects.

 

Zien en gezien worden speelt een belangrijke rol in het ontwerp van Beach City. Door de introductie van een openbaar toegankelijk duinlichaam ontstaat een fraai uitzicht over de haven, het strand en de zee. Samen met alle betrokken overheden en de diverse stakeholders in het gebied wordt de visie de komende tijd verder ontwikkeld. In januari 2018 wordt het schetsontwerp opgeleverd en enkele maanden later volgt het voorlopig ontwerp.

Deel dit artikel