Nieuws

Dit gebeurt er als we innoveren in gebiedsontwikkeling

Wat zijn de consequenties wanneer je gebiedsontwikkeling aanpakt in ‘de geest van de Omgevingswet’? AM Landskab organiseert in samenwerking met gemeenten die hier ervaring in hebben opgedaan een masterclass event.

Programma:

OCHTEND - Workshopcarrousel

Iedere deelnemer loopt de onderstaande workshops door:

a)    De projectontwikkelaar aan zet – wat doet de gemeente?

b)    Sturen in participatie – wel of niet?

c)    Vanuit eigen kwaliteit van de organisatie werken – hoe doe je dat?

d)    Het ‘Vertaalatelier’ – verbinden van het sociale & het ruimtelijke domein.

Elke workshop een andere dynamische werkvorm! Je gaat zelf, op basis van hun ‘lessons learned’,  met de onderstaande workshopleiders ter plekke oefenen.

  • Cristine van Heijden procesmanager MAAK.Zaanstad en Paola Basseluer, procesmanager Hembrugterrein, gemeente Zaanstad.
  • Anne-Mette van Lieshout-Andersen, eigenaar AM Landskab, bureau voor Strategie l Participatie l Ontwerp met een lange lijst voorbeelden van projecten in gebiedsontwikkeling en co-creatie.
  • Liesbeth van de Weerdhof, programmamanager organisatie & ontwikkeling en bedenker ‘Zevenaar Academie’, gemeente Zevenaar.
  • Barbara del-Court König, AM Landskab, sociaal - fysiek verbinder, kan als géén ander mensen uit hun comfortzone krijgen!

 
MIDDAG, deel 1 - naar buiten; complexe gebiedsontwikkeling City

Onze masterclass locatie ligt middenin de innovatieve ontwikkeling van City Nieuwegein!


Hier komt een modern knooppunt voor tram en bus, ca. 1600 woningen inclusief hoogbouw en dát volgens de ambities ‘de duurzaamste binnenstad van Nederland’ en ‘ontwikkelen in co-creatie’. Vier verschillende stakeholders vertellen:

  • Wieger Apperloo, gebiedsmanager gemeente Nieuwegein en trekker ontwikkeling City, verteld hoe de stappen in het proces slim gezet zijn en wat de dreigingen waren.
  • Ruben Freudenthal en Guido Schmitt, Fresch Real Estate, projectontwikkelaars, over uitdagingen voor beide partijen wanneer een gemeente met ‘uitnodigingsplanologie’ en hoge duurzaamheidsambities werkt.
  • Anne-Mette van Lieshout-Andersen, adviseur voor het co-creatie proces in City, over hoe het gevraagde ‘Strategisch advies co-creatie en communicatie City’ in co-creatie met uiteenlopende stakeholders is geschreven.
  • Bewoner Nieuwegein, over hoe hij/zij het proces voor zich ziet en tot nu toe heeft ervaren.

MIDDAG, deel 2 – interactieve plenaire deel

Aan de slag met het dagelijkse werk koppelen aan de ambities van de Omgevingswet. Daarna een interactieve sessie op basis van de ‘cruciale conclusies’ uit de workshops.

Doelgroep Masterclass Event

Gemeenten, die meer willen weten over de impact van innovatieve gebiedsontwikkeling in relatie tot ‘werken in de geest van de Omgevingswet’. Bijvoorbeeld beleidsmedewerkers, leidinggevenden van de ruimtelijke en maatschappelijke sector en projectleiders van gebiedsontwikkeling of Omgevingsvisie en omgevingsplan.


Tot dinsdag 7 mei in De Kom, Nieuwegein! De dag wordt volledig verzorgd met onder andere een heerlijke, over-datum-lunch in het kader van duurzaamheid! Om 16.00 uur staat de borrel klaar, geheel volgens stap 3 in het AM Landskab Zandlopermodel; sluit af met een feestje!


Meld je aan op: http://www.innovatievegebiedsontwikkeling.nl

 

Deel dit artikel