Nieuws

Metamorfose voor Nijmeegs stationsgebied

Gemeente Nijmegen heeft plannen op touw staan voor de aanpak van het stationsgebied. De aanpak gebeurt in samenwerking met ProRail, NS en provincie Gelderland.

Aan de westzijde van het station wordt een waardige tweede ingang gerealiseerd, schrijft de gemeente op haar website. Verder komt er een nieuwe fietsroute vanaf het station die aansluit op de snelfietsroute tussen de Graafseweg-Waalfront en de Kiss en Ride van het station. Deze aanpassing hangt samen met het Programma Hoogfrequent Spoor. Dit programma wordt uitgevoerd door ProRail in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met de verschillende vervoerders.

Derde perron noodzakelijk

Voor het Programma Hoogfrequent Spoor is het noodzakelijk dat station Nijmegen een derde perron krijgt. De stationstunnel moet met ongeveer 30 meter verlengd worden om dit te kunnen realiseren. Hierdoor kan tegelijkertijd de tweede ingang worden gerealiseerd, die naar verwachting tussen 2022 en 2026 in gebruik kan worden genomen. 


Ook de oostzijde kan wel een opknapbeurt gebruiken. Hierbij gaat het vooral om de verbetering van looproute van het station naar de binnenstad. Voor de toekomst zijn ook betere fietsenstallingen gewenst en daarbij is de wachtplekken voor de bushalte aan verbetering toe. Hiervoor wordt op dit moment naar financieringsmogelijkheden gezocht. 

Deel dit artikel