Nieuws

9.000 Zuinige lampen in Rotterdam

9.000 zuinige lampen verlichten Rotterdamse wegen De gemeente Rotterdam heeft een grootscheepse vervanging van de openbare verlichting afgerond. Gemeentewerken verving in anderhalf jaar oranje en gele openbare verlichting door duurzamer wit licht met dimmogelijkheid. 

9.000 Zuinige lampen in Rotterdam

 

’s Nachts dimmen


Negenduizend armaturen langs hoofd- en toegangswegen werden onder handen genomen. De maatregel leidt tot een besparing die vergelijkbaar is met het jaarlijkse energieverbruik van 675 gemiddelde huishoudens. De lampen in de nieuwe armaturen gaan langer mee, zijn zuiniger, zorgen voor beter zicht en kleurherkenning. Daarbij besparen ze extra energie door ze 's nachts te dimmen tot circa 60 procent van het vermogen.


Koploper


In totaal pakte Rotterdam 180 kilometer straatverlichting aan. \"Dit is 30 kilometer meer dan we van tevoren hadden verwacht en daar ben ik erg blij mee\", zei Wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) tijdens de officiële afsluiting van het project. Bij deze gelegenheid kreeg Rotterdam een certificaat voor 'Koploperschap energiezuinige openbare verlichting' van AgentschapNL. De reden is dat Rotterdamse projecten als deze omliggende gemeenten kunnen stimuleren hun verlichting ook te vervangen door energiezuinige openbare verlichting.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel