Nieuws

Studiereis Shared Space

Studiereis Shared Space Op donderdag 7 oktober 2010 organiseren SAB Adviesgroep en Goudappel Coffeng in samenwerking met het Shared Space Institute een professionele studiereis Shared Space. Naast het bezoeken van verschillende locaties geven diverse Shared Space-experts een inspirerende lezing. 

Studiereis Shared Space

 

Shared Space in de Randstad?


Al enkele jaren is op diverse locaties in Nederland het ontwerpprincipe Shared Space toegepast. Vaak worden voorbeelden uit Noord-Nederland naar voren gebracht. In de Randstedelijke gemeenten rijst al snel de vraag of dit concept daar wel toepasbaar is. In de praktijk is echter ook in de Randstad al op meerdere locaties Shared Space toegepast. Op de dag van de studiereis worden drie zeer uiteenlopende projecten bezocht in Haarlem, Heemstede en Zandvoort. Bij goed weer worden de locaties per fiets aangedaan. Bij slecht weer wordt alternatief vervoer geregeld.

Lezingen


Naast het bezoeken van de locaties worden er lezingen gegeven door verschillende Shared Space experts. Er wordt onder andere ingegaan op de wijze waarop het ontwerp tot stand is gekomen (welke keuzes zijn er gemaakt en hoe is het participatietraject vormgegeven) en wat de ervaringen zijn na realisatie. Tevens wordt een lezing verzorgd door het Kennisinstituut Shared Space. Tijdens de studiedag is er volop gelegenheid om met collega verkeerskundigen, ontwerpers, planologen en andere geïnteresseerden van gedachten te wisselen.

Klik hier voor het volledige programma en aanmeldingen of kijk op www.ruimtevoor.nl.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel