Nieuws

Waalkade Tiel: nieuwe groene verblijfsplek

Minder parkeerplekken en ruimte voor horeca en evenementen. Dit zijn de speerpunten van de nieuwe Waalkade in Tiel.

De ambitie van gemeente Tiel is om de stad en het rivierenlandschap bij elkaar te brengen door middel van een ‘loopas’. Een verblijfsplek aan de Waal en een aanzienlijke vermindering van het aantal parkeerplaatsen. De herinrichting van de Waalkade maakt onderdeel uit van het masterplan Waalfront waarin de gemeente heeft uitgesproken de band van de stad met de rivier te willen verstevigen en de fraaie ligging aan de Waal beter te willen benutten. De Waalkade moet weer een verblijfsgebied worden met ruimte voor evenementen en horeca. Met de herinrichting van een deel van de Waalkade wordt hiermee een eerste stap gezet.

Flaneerkade

In het nieuwe ontwerp (door Zambeli landschapsarchitectuur) krijgt de Waalkade een groene entree tot het historische centrum van de stad. Naast de loper worden ook een flaneerkade, parkeerplaatsen en ruimte voor touringcars aangelegd. Daarnaast biedt het nieuwe ontwerp plaats aan evenementen zoals Appelpop.

 

Studio D maakte op basis van het ontwerp een visualisatie en een 3D-animatie.

Deel dit artikel