Nieuws

Wijkbewoners ontwerpen Keizerspark

Wijkbewoners helpen Keizerspark Deventer ontwerpen Een deel van de Karel de Grotelaan in de wijk Keizerslanden van Deventer wordt getransformeerd tot een park, het Keizerspark. De gemeente wil het park samen met inwoners ontwerpen tijdens een 'ontwerpfestival'. Eind 2011 moet het Keizerspark af zijn.

Wijkbewoners ontwerpen Keizerspark


Foto: H.W. Fluks

Ontwerpfestival


Het ontwerpfestival bestaat uit gesprekken- en tekenrondes over thema's als wonen in Keizerslanden, de omgeving van het Karel de Grotelaan en de invulling van het park. Ook zijn er wandelingen door de buurt. Gespreksleiders maken duidelijk binnen welke randvoorwaarden en welk budget het ontwerp mogelijk is. Er zijn specialisten aanwezig die inzicht hebben in de kosten van verschillende mogelijkheden. Op 9 december is de presentatie van het eindresultaat. Zodra bewoners zich kunnen vinden in het ontwerp, stelt het college het plan vast.


Plannen Keizerlanden


Eind 2011 moet het Keizerspark klaar zijn. Het park strekt zich uit over één rijbaan van de Karel de Grotelaan, vanaf de Graaf Florisstraat tot het Mariënburghplein. De aanleg van het park hangt samen met de toekomstige knip in de weg om ruimte te maken voor uitbreiding van winkelcentrum Keizerslanden.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel