Nieuws

Kinderinspraak speelbeleidsplan

Uithoorn Gemeente Uithoorn heeft een webpagina geopend waarmee kinderen tot 12 jaar inspraak kunnen uitoefenen op het speelbeleidsplan. Ze kunnen stemmen op drie verschillende ontwerpen voor speelplekken bij hen in de buurt.

Kinderinspraak speelbeleidsplan

{igallery 150}

Kinderinspraak speelbeleidsplan Uithoorn

Gemeente Uithoorn heeft een webpagina geopend waarmee kinderen tot 12 jaar inspraak kunnen uitoefenen op het speelbeleidsplan. Ze kunnen stemmen op drie verschillende ontwerpen voor speelplekken bij hen in de buurt.

Stemmen op een ontwerp


Op de webpagina voor kinderinspraak voor het speelbeleidsplan kunnen kinderen een keuze maken uit verschillende ontwerpen voor de speelplek bij hen in de buurt. Alleen kinderen t/m 12 jaar mogen hun stem uitbrengen. Kinderen ouder dan 12 jaar, kunnen de ontwerpen ook inzien en een reactie geven.

Ontwerp per speelzone


Voor de speelzones zijn er elk drie ontwerpen gemaakt. De speelzones zijn Bruine Lijster, Zanglijster, Goudlijster, Sneeuwgans, Nijlgans, Kolgans, Rotgans, Willem Klooslaan, Van Eedenlaan, Albert Verweylaan, Herman Gorterhof en Arthur van Schendellaan. Boer, Eibe, Ovaal en Kompan hebben de ontwerpen gemaakt.

Speelbeleidsplan


Begin 2009 is de gemeente Uithoorn gestart met de uitvoering van het speelbeleidsplan. Er zijn toen 11 speelzones en 1 speellandschap aangewezen. Op basis van kinderbezoeken met de ‘pipobus’ en bewonersavonden zijn toen per speelzone programma’s van eisen opgesteld. Verschillende leveranciers van speeltoestellen hebben, op basis van de programma’s van eisen, ontwerpen gemaakt voor de speelplekken. Vlak voor de zomervakantie van 2009 kozen de kinderen uit de buurten het mooiste ontwerp voor hun speelplek uit.

Nieuwe speelzones


De eerste 11 van de 46 speelzones zijn eind 2009 en begin 2010 uitgevoerd. Ook is het eerste speellandschap Egeltjesbos op grond van het speelbeleidsplan 2009 ontworpen en aangelegd. De eerste fase van het speelbeleidsplan is dus afgerond. Dit jaar gaat de gemeente wat betreft de nieuwe speelzones met kinderen en ouders in conclaaf. De nieuwe ontwerpen van de verschillende speelzones kunt u per wijk bekijken op de website van Uithoorn.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel