Nieuws

Deze Mondriaanse bouwschutting beschikt over 100 QR-codes

Met een in het oog springend ontwerp is ruim 300 meter bouwschutting van het project Rotterdamsebaan omgetoverd in een ware eyecatcher. De bouwschutting staat langs de Binckhorstlaan in Den Haag en is met 100 QR-codes zeer interactief.

Achter de QR-codes is niet alleen projectinformatie te vinden, maar presenteren ook de bedrijven die pal naast het werkterrein zitten zich. Het spectaculaire ontwerp voor de schutting refereert aan de Victory Boogie Woogie, het wereldberoemde schilderij van Piet Mondriaan. De tunnel in de Rotterdamsebaan wordt vernoemd naar dit schilderij, dat een icoon is voor Den Haag.


"Samen met de ondernemers in de Binckhorst maken we van de bouw van de Rotterdamsebaan een kans. We grijpen kansen aan om overlast te beperken, maar ook om elkaar beter te leren kennen, de leuke en verrassende bedrijven zichtbaar te maken en de Binckhorst aantrekkelijk en mooier. Deze innovatieve bouwschutting combineert dit alles. Dit smaakt naar meer", aldus wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling Kerngebieden).

248 panelen, 100 QR-codes

Het ontwerp voor de bouwschutting ontstond het combineren van de vormen van de Victory Boogie Woogie en QR-codes. Door grote en kleinere QR-codes in het ontwerp op te nemen, ontstaat er beweging voor de ‘wand' – men moet dichtbij of verder weg gaan staan om een code te kunnen scannen. Deze beweging is een ode aan de dynamiek van de stad, net zoals de Victory Boogie Woogie dat is.Op de 248 panelen die op de bouwschutting zijn aangebracht, staan 100 QR-codes. Achter deze codes informatie over de Rotterdamsebaan zelf, maar ook over de omgeving van het project. Bedrijven die pal naast het werkterrein in de Binckhorst zitten, zoals Capriole Café , MOOOF, Fokker Terminal, Skatepark Sweatshop en Jachtwerf De Haas, presenteren zich achter de codes. Ook is er informatie over de ontwikkeling van de Binckhorst terug te vinden. En wie de tijd neemt om flink wat codes te scannen, zal nog veel meer tegen komen.


De informatie achter de QR-codes wordt een paar keer per jaar vernieuwd. Wat er achter de schutting op het werkterrein te zien is, verandert van dag tot dag. Door de kijkgaten is de bouw van de Rotterdamsebaan ook goed te volgen.

Deel dit artikel