Nieuws

Gelderlander houdt grote pleinentest

Wat maakt het ene plein uitnodigend en sfeervol, en het andere tot een plek die inwoners liever mijden? In de Grote Gelderlander Pleinentest is de redactie op zoek naar het antwoord.

Gelderlander houdt grote pleinentest

 

Beoordeling pleinen


In de Grote Gelderlander Pleinentest gaat het testteam van de krant pleinen in de Liemers beoordelen op sterke en zwakke punten. Omwonenden en gebruikers komen aan het woord over de goede en minder goede kanten van een plein. Ook gaat de krant in discussie met lezers, gemeentebestuurders en deskundigen over verbeteringen.

Functie van pleinen


Pleinen spelen een grote rol in de leefbaarheid van een dorp of buurt. In het beste geval hebben ze een sociale functie - met de markt, bankjes, speeltoestellen of een kermis, is er parkeerruimte en heeft het plein een goede verblijfskwaliteit. De Gelderlander beoordeeld twaalf pleinen op dergelijke punten: elf in de Liemers en één in Elten.

Oproep


De krant roept Gelderlanders op hun mening over de pleinen waar ze gebruik van maken mee te delen. Wat vindt u goed aan dit plein? Wat zou u veranderen? Welke cijfer krijgt het plein van u? Respondenten sturen hun antwoord op deze drie vragen naar redactie.zevenaar@gelderlander.nl.

Rapporten


Ieder getest plein krijgt van de krant een rapport met beoordelingscijfers. Het testteam beoordeelt de pleinen op tien punten. Voor elk onderdeel wordt maximaal één punt gegeven. Een aangrenzend café met terras scoort hoger dan een café zonder terras. Onderdelen die er niet zijn, krijgen een nul. Na beoordeling van de twaalf pleinen zal de Gelderlander het ‘leukste plein van de Liemers’ bekend maken.

De Pleinrapporten


De volgende pleinen worden beoordeeld, waarvan de Roggestraat en de Markt in Lobith reeds zijn beschreven:

Roggestraat, Doesburg (klik aan)
Markt, Lobith (klik aan)
Raadhuisplein, Zevenaar
Schuttersplein, Groessen
Dorpsplein, Giesbeek
Remigiusplein, Duiven
Dorpsplein, Westervoort
Eltener Markt, Elten
De Markt, Zevenaar
Eilandplein, Duiven

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel