Nieuws

Leiden krijgt bruisende Lammermarkt

De Lammermarkt in Leiden wordt een groen cultuur- en evenementenplein. de gemeente presenteerde onlangs de plannen voor het plein. Als de gemeenteraad eind maart instemt kan gestart worden met de werkzaamheden.

De Lammermarkt is onderdeel van het Singelpark. De helft van het plein krijgt een groene inrichting met veel ruimte voor ontmoeten en verblijven. Met partners uit de stad wordt overlegd over de organisatie van evenementen en activiteiten op de Lammermarkt.


Momenteel wordt nog gebouwd aan een ondergrondse parkeergarage. Wie straks parkeert onder de Lammermarkt, loopt via de Nieuwe Beestenmarkt naar de binnenstad van Leiden. De Nieuwe Beestenmarkt krijgt daarom een nieuwe  inrichting. De Molenwerf  blijft een belangrijke weg  voor verkeer van en naar de binnenstad, voor auto’s en ook voor de bussen, die op de Centrumroute gaan rijden. De weg krijgt een groene middenberm. 
 

Uitwaaierende rijbanen 

De Valkburg wordt vernieuwd. Om de bijzondere plek van de Valkbrug over de Rijnsburger Singel te markeren worden de rijbanen op de kop van het bolwerk naar elkaar toe gebracht en hoger aangelegd. Over het water waaieren de rijbanen uit om op het Schuttersveld weer aan te sluiten. Het ontwerp voor de Lammermarkt en de Nieuwe Beestenmarkt is in nauw overleg met de omwonenden en belanghebbenden opgesteld. 
 

Armin van Buuren 

Als alles volgens plan verloopt zal in november 2016 gestart worden met de realisatie van het plein. Dan is de bouw van de parkeergarage afgerond en die moet zo snel mogelijk worden ontsloten. Op Koningsdag 2017 zal Armin van Buuren een spetterend concert geven op de Lammermarkt.

Deel dit artikel