Nieuws

Jordanese levensliederen op middenberm Elandsgracht

De middenberm van de Elandsgracht zal worden ingericht met het ontwerp ‘Levenslied’. De middenberm krijgt grote plantvakken, grijze klinkers en langwerpige stalen stroken met teksten van Jordanese levensliederen. Op de middenberm komen ook fietsparkeerplekken.

In februari 2015 zijn omwonenden van de Elandsgracht benaderd om te stemmen op hun favoriete ontwerp. Ze konden kiezen tussen twee ontwerpen, Levenslied of Eenvoud. In totaal gaven ruim 350 mensen hun favoriete ontwerp door via internet of via een antwoordkaartje naar stadsdeel Centrum.
 

Ontwerp Levenslied

Een kleine meerderheid koos voor het ontwerp Levenslied. Een ruime meerderheid gaf de voorkeur aan fietsparkeren op zowel op het trottoir als op de middenberm. Ontwerp Levenslied is geïnspireerd op het Jordanese levenslied. Er komen langwerpige plantvakken op de kop met daartussen 5 smalle roestkleurige stroken. Deze stroken liggen tussen de klinkers. In de stroken komen tekstregels van Jordanese liedjes, waarvoor bewoners suggesties hebben gegeven. Er komt zitgelegenheid op de kop van de plantvakken en in het midden van elke berm komen bankjes. In de plantvakken is plaats voor vaste, kleurige planten. Op de middenberm komen circa 200 fietsparkeerplekken in de vorm van nietjes tussen auto’s en bomen op de middenberm. Op de trottoirs komen ongeveeer 250 fietsparkeerplekken met fietsvakken.

Deel dit artikel