Nieuws

Amsterdam denkt na over inrichting speelstraten

Amsterdammers moeten in tijden van corona veilig kunnen recreëren. Om dit mogelijk te maken, denkt de gemeente na over de inrichting van speelstraten. Straten worden dan afgesloten voor doorgaand verkeer.

De inrichting van speelstraten in de stad zijn een serieuze optie, zo vertelde burgemeester Femke Halsema gisteren tijdens een debat in de gemeenteraad. Vooral in de weekenden worden pleinen en parken overspoeld met mensen die van de buitenlucht genieten. Om meer ruimte vrij te maken voor voetgangers en sporters moeten autowegen tijdelijk worden gesloten, zo opperde Partij voor de Dieren tijdens het debat over de aanpak van de coronacrisis in de hoofdstad.    

Uitgestorven

Veel wegen in Amsterdam zijn door minder autoverkeer al uitgestorven. Volgens Halsema denkt zij vanuit de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland al langer na over het creëren van meer openbare ruimte om de druk op de bestaande ruimte te verlichten, zo schrijft Het Parool. “Naarmate het weer beter wordt en meer winkels open gaan, zullen meer mensen naar buiten gaan. Dit is een zeer interessant idee om die buitenruimte te vergroten”, aldus Halsema. 

 

Deel dit artikel