Nieuws

Blikvanger werd vuilnisbak

Het college van B en W van Vlagtwedde heeft geen enkele behoefte aan zogenoemde blikvangers bij uitvalswegen of op andere plekken in de gemeente. De reden is dat bij de proef met zo’n blikvanger voor lege blikjes van scholieren nabij Laude er meer huishoudelijk en zwerfafval in werd gedeponeerd dan blikjes.

Blikvanger werd vuilnisbak


Aandringen


Op de proef werd aangedrongen door de raadsfractie van Groen Links. Al maanden kunnen scholieren fietsend vanuit Sellingen richting Ter Apel nabij Laude hun resten van snoepgoed, verpakkingen en lege blikjes kwijt in het vangnet tussen twee stalen stangen. Onbekenden dropten er ook hele vuilniszakken met rotzooi in, bij elkaar elf kilo. B en W vinden dit van de gekke en wijzen daarom het plaatsen van meer blikvangers van de hand. “Het is ook in strijd met het huidige beleid waarin iedereen verantwoordelijk is voor het schoonhouden van het landschap”, aldus het college.

Brief

In de brief naar de gemeenteraad zegt het college nog een ander probleem te hebben met het verwijderen van het zwerfafval. Daarvoor werden mensen ingezet die onder een gesubsidieerde regeling vielen. Nu die banen verdwijnen moet het college op zoek naar andere mogelijkheden om de openbare ruimte schoon te houden. “We komen er op terug”, aldus het college. Niet alleen de gemeente kampt met het illegaal storten van afval, ook Staatsbosbeheer heeft er in de gemeente Vlagtwedde veel last van. Wekelijks is het personeel volgens Jan Dommerholt van Staatsbosbeheer vele uren met het opruimen van het illegaal gestorte afval bezig.


Terug naar overzicht nieuws >>>

Deel dit artikel