Nieuws

Maatregelen tegen onkruid Moerdijk helpen niet

De strijd tegen ongewenst groen in gemeente Moerdijk laat vooralsnog te wensen over. Hete lucht en borstelen helpen te weinig tegen het onkruid.

De gemeente moet bij de herinrichting en aanleg van straten en pleinen de kans op onkruid minimaal houden, helemaal nu chemische bestrijdingsmiddelen zwaar verboden zijn. Een manier om onkruid zoveel mogelijk te beperken is de hoeveelheid stenen te verminderen en meer 'echt' groen hiervoor in de plaats te zetten, schrijft BN De Stem. 

Duur en omslachtig

Het wegvallen van chemische bestrijding maakt het tegengaan van onkruid niet alleen minder effectief, maar ook veel duurder. Het verbod werkt daarnaast meer soorten ongewenst groen in de hand. Sommige van deze soorten kunnen tot wel tien centimeter per dag groeien.

Veel klachten

Afgelopen zomer is veel geklaagd over ongewenst groen. Op het hoogtepunt waren er honderd meldingen, maar extra capaciteit om het onkruid te bestrijden is geen optie. Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk kijkt voor de korte termijn naar maatregelen die beter werken. Dat gebeurt ook in regionaal verband. Er wordt momenteel een selectie gemaakt voor een bedrijf dat het groen moet gaan beheersen. 

Deel dit artikel