Nieuws

Doorbraak LED-OVL op zonne-energie

Philips en NXP Semiconductors N.V. hebben een oplossing voor LED-straatverlichting op zonne-energie ontwikkeld die volgens kenners 's werelds meest efficiënte en economische per strekkende kilometer is. Solar Gen2 vormt een serieus alternatief voor spanningsnetsystemen.

Doorbraak LED-OVL op zonne-energie

 

Het systeem biedt een totaaloplossing voor zeer duurzame en efficiënte straatverlichting die een serieus alternatief vormt voor in een spanningsnet aangesloten systemen, doordat het de energiekosten en CO2-uitstoot verlaagt.

Energie-efficient OVL systeem


Solar Gen2 biedt een zeer energie-efficiënte LED-oplossing die superieur is aan elke conventionele verlichting en die onderlinge afstanden tot 50 m tussen de masten mogelijk maakt. Dat is veel meer dan wat met andere oplossingen mogelijk is, terwijl er tegelijk wordt voldaan aan de strikte EU-normen voor wegverlichting (ME3). Door de straatverlichting overdag op te laden, kan de Solar Gen2 de capaciteit van het conventionele elektriciteitsnet aanvullen.

High Brightness LED's


De sleutel tot de doorbraak ligt in de combinatie van nieuwe High Brightness LED's, samen met unieke gepatenteerde optieken voor het creëren van het efficiëntste en meest robuuste buitenverlichtingssysteem.

Intelligente belastingregelaar


Daar komt nog bij dat een intelligente belastingregelaar, ontwikkeld door NXP Semiconductors N.V., de overdracht verzekert van een maximale hoeveelheid energie van de zonnepanelen naar de batterijen. Een slimme manier van opladen en ontladen van de batterijen maximaliseert de levensduur ervan, en de lichtniveaus kunnen gedimd worden op basis van een zelflerende intelligentie en historische gegevens.

Toekomstbestendig


Een ander voordeel van de nieuwe oplossing is dat hij toekomstbestendig is dankzij de toepassing van de Philips LEDGINE. Die maakt het mogelijk LED-modules en -drivers na verloop van tijd eenvoudig te vervangen en op te waarderen. Verder is de Solar Gen2 ook voorzien van een diefstalbeveiliging.

Oplossing voor energievraagstuk 


Solar Gen2 is vooral waardevol voor steden en plaatsen rondom de evenaar, die kunnen profiteren van de vele uren zonlicht voor het aanvullen van de capaciteit van hun conventionele elektriciteitsnet. Tevens vormt dit een antwoord op de groeiende zorgen over hun vermogen om te voldoen aan de steil toenemende vraag naar energie. In landelijke gebieden kan het letterlijk de levens verlichten van naar schatting 1,6 miljard mensen die geen toegang hebben tot conventionele elektriciteit.

De belangrijkste markten voor de oplossingen van Philips voor straatverlichting op zonne-energie zijn Zuidoost-Azië, Afrika, China, India en Noord-Amerika.

Lees hier een artikel van de High Tech Campus Eindhoven over de Solar Gen2 (Engelstalig)

 

 

 

 

Deel dit artikel