Nieuws

Limburg krijgt bloemenlint voor betere biodiversiteit

Om de achteruitgang van het aantal bijen en insecten tegen te gaan, slaan de provincie Limburg en landschapsorganisatie IKL de handen ineen. Samen maken zij zich sterk voor het realiseren van een provinciaal bloemenlint, als leefplek voor insecten en andere dieren. Grondeigenaren worden opgeroepen én gestimuleerd om terreinen en beeldbepalende locaties bloemrijk in te richten.

Het gaat niet goed met de bijen en insecten in Nederland. En dat terwijl insecten belangrijk zijn voor onze natuur en voedselvoorziening. Ze zorgen niet alleen voor de bestuiving van planten en bloemen, maar dienen ook als voedsel voor vogels en andere dieren. Om de achteruitgang van het aantal bijen en insecten tegen te gaan, hebben de provincie Limburg en landschapsorganisatie IKL de handen nu ineen geslagen. Limburgers worden opgeroepen en gestimuleerd om terreinen en beeldbepalende locaties bloemrijk in te richten. IKL stelt hiervoor, tegen een kleine bijdrage, een speciaal samengesteld bloemenzaadmengsel beschikbaar, dat met name bijen, hommels en vlinders aantrekt.

Bloemenlint

"De bloemrijke oases die straks als een lint door de provincie slingeren, zijn niet alleen een lust voor het oog van inwoners, recreanten en toeristen", zo klinkt het vanuit de provincie Limburg. Van maandag 22 februari tot en met vrijdag 19 maart kan iedereen in Limburg die over een eigen stuk grond of tuin beschikt via de website www.bloemenlintlimburg.nl het bloemenzaadmengsel bestellen. De mengsels worden per post toegestuurd en kunnen eind april, begin mei worden ingezaaid.

Verantwoordelijk Gedeputeerde Carla Brugman zegt erover: "Hoe mooi zou het zijn om samen een bloemenlint te realiseren van Maastricht tot Mook. Sámen met alle Limburgers. Iedereen kan op eenvoudige wijze een steentje bijdragen om de leefomstandigheden van bijen en andere insecten substantieel te verbeteren."

Deel dit artikel