Nieuws

Genomineerden OVL-awards bekend

Taskforce Verlichting: genomineerden OVL-awards bekend De gemeenten Helmond, Assen, Groningen, Stadskanaal en Heerenveen en de provincie Gelderland zijn genomineerd voor de OVL-awards 2010. Dat heeft de Taskforce Verlichting bekend gemaakt. De OVL-awards worden uitgereikt tijdens het Klimaatcongres op 17 november 2010 in de Fabrique in Utrecht.

Genomineerden OVL-awards bekend


Energiebesparing openbare verlichting


De OVL-Awards zijn ingesteld door de Taskforce Verlichting voor de meest ambitieuze en/of inspirerende gemeenten en provincies op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting. Alle gemeenten en provincies in Nederland zijn opgeroepen om mee te dingen. Dit om hen uit te dagen extra werk te maken van energiebesparing in de openbare verlichting én te belonen voor de reeds gedane inspanningen op dit vlak. Uit de aanmeldingen heeft de Taskforce Verlichting vijf gemeenten en één provincie geselecteerd.

Ambitieuze plannen, gerealiseerde resultaten


Rob Metz, voorzitter van de projectgroep Openbare Verlichting, licht toe: “De gemeenten Assen, Heerenveen, Stadskanaal en Helmond dingen mee naar de awards op basis van hun ambitieuze en doortimmerde plannen en gerealiseerde resultaten. De gemeente Groningen blinkt uit op het punt van innovatie. Dankzij hun input is er een nieuwe dimmer ontwikkeld, die in vijf dimstanden en op elk willekeurig schakeltijdstip geprogrammeerd kan worden. Assen, Heerenveen en Groningen hebben bovendien het initiatief genomen tot de Light Challenge, waarmee studenten van HBO’s en Universiteiten worden uitgedaagd om met innovatieve vindingen op het gebied van openbare verlichting te komen. De provincie Gelderland is een kanshebber vanwege de enthousiasmerende en ondersteunende rol richting gemeenten en andere provincies, naast de tien procent energiebesparing die ze zelf al gerealiseerd heeft”.


Samenstelling jury


Een deskundige jury zal de genomineerden beoordelen en de uiteindelijke winnaars selecteren. Naast juryvoorzitter, Rob Metz, zijn dit: Wouter de Jong, gedeputeerde van de provincie Utrecht en lid van de Taskforce Verlichting, Mariëtte van Empel, directeur Klimaat- en Luchtkwaliteit van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Sandra Korthuis, directielid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Het Klimaatcongres 2010 en de Taskforce Verlichting


De OVL-awards worden uitgereikt op het Klimaatcongres op 17 november 2010 tijdens de eerste workshop (van 13.15 tot 14.15 uur), die de Taskforce Verlichting verzorgt. Tijdens de workshop presenteren de genomineerde gemeenten en provincie zich aan het publiek. Aan het eind van de workshop worden de awards op feestelijke wijze uitgereikt. In de tweede workshop van de Taskforce Verlichting (van 14:45 tot 15:45 uur) worden verschillende  financieringsmogelijkheden voor investeringen in de openbare verlichting gepresenteerd.

Mogelijkheid tot aanmelden en meer informatie over het Klimaatcongres 2010 vindt u op: www.klimaatcongres2010.nl.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel