Nieuws

Gasstation gaat ondergronds in Amsterdam

Een lang gekoesterde wens van gemeente Amsterdam is eindelijk in vervulling gegaan. Het eerste ondergrondse gasstation in onze hoofdstad is een feit en is ligt onder de Keizersgracht.

Het ondergrondse gasstation dient ter vervanging van een kast die normaal gesproken op de stoep staat en ruim een meter hoog is, schrijf Liander. Van het ondergrondse gasstation zie je niks meer dan een putdeksel waar de tekst 'gas station' op staat. Om het gasstation bereikbaar te houden voor het geval zich storingen voordoen of er onderhoud moet worden verricht, is de plek afgezet met Amsterdammertjes. Dit moet voorkomen dat mensen bijvoorbeeld hun auto gaan parkeren pal op de putdeksel die toegang kan geven tot het gasstation. 


Voordat dit ondergrondse gasstation daadwerkelijk geplaatst kon worden, is gemeente Amsterdam heel wat obstakels tegengekomen. Tien jaar geleden is gestart met een verkenning naar de haalbaarheid van ondergrondse gasstations. Uiteindelijk startte vijf jaar geleden een concreet project voor ondergrondse gasstations. 


Inmiddels zijn al meerdere fases doorlopen. Met de plaatsing start de laatste fase van het project. Of het project ook een vervolg krijgt, zal nog moeten blijken. De gemeente noemt het project nu in ieder geval al een absolute mijlpaal. 

Deel dit artikel