Nieuws

Nieuwegein gaat stadsboulevard creëren

De gemeente Nieuwegein gaat het pleintje ten westen van Cityplaza onder handen nemen en gaat langs de Hollandse IJssel een stadboulevard creëren. Het werk maakt deel uit van de grote verbouwing van het centrum onder de noemer ‘Bloomingcity'.

Nieuwegein gaat stadsboulevard creëren


Grote verbouwing


Het pleintje krijgt natuurstenen bestrating en er worden andere bomen geplant. Dat geldt ook voor de stadsboulevard, die komt te liggen langs de Hollandse IJssel. Maandag 4 oktober starten de werkzaamheden aan de Stadsboulevard. De werkzaamheden aan de nieuwe Stadsboulevard duren tot ongeveer eind januari 2011. De herinrichtingen zijn onderdeel van het grote project ‘Bloomingcity’ waarin het hele centrum van Nieuwegein wordt opgewaardeerd. De grote verbouwing Nieuwegein kost tientallen miljoenen euro's en moet volgend jaar klaar zijn.

Stadsboulevard


Als onderdeel van de nieuwe binnenstad, wordt langs de Doorslag, tussen de Noordstedeweg en het Zuidstedeviaduct, een strook van ongeveer 10 meter breed ingericht als Stadsboulevard, een aantrekkelijke verblijfsplek met wandelpromenade en vrij liggend fietspad. Het fietspad verschuift enkele meters richting de binnenstad. Tussen het fietspad en het water komt de wandelpromenade met bomen en bankjes waardoor een aantrekkelijke verblijfsplek ontstaat. Langs de kade komen bolders waar plezierboten kunnen aanmeren. Zowel het wandelgebied als de kade worden met natuursteen bekleed. De palmbomen, die de afgelopen twee jaar naar aanleiding van een burgerinitiatief tijdelijk langs de Doorslag stonden, gaan terug naar de leverancier.


‘Bloomingcity' centraal in openbare ruimte binnenstad


In de openbare ruimte van de nieuwe binnenstad, waar de Stadsboulevard onderdeel van uitmaakt, staat het concept ‘Bloomingcity' (bloeiende stad) centraal. Natuursteen en groen moeten in deze nieuwe inrichting gaan zorgen voor een levendige uitstraling. De natuurstenen bestrating wordt als een tapijt tussen de gebouwen gelegd. Door de afwisseling van donkere en lichte kleuren ontstaat een patroon van natuurlijke elementen zoals takken en bloemen. De bestrating geeft de binnenstad een sterke identiteit.
Het groen is geconcentreerd op de pleinen en de Stadsboulevard en is zo gekozen dat deze plekken in ieder seizoen aantrekkelijk zijn. De gemeente wil tevens met het groen elke verblijfsplek een andere sfeer en eigen identiteit meegeven. De banken die de gemeente op verschillende plekken plaatst, hebben een warme uitstraling en zitten comfortabel.

Lees meer over Bloomingcity Nieuwegein.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel