Nieuws

Petitie voor behoud lampenkappen Zwolse winkelstraat

In Zwolle zijn de initiatiefnemers van het project Sassenstraat Allicht een petitie gestart.Doel is om de honderden lampenkappen die boven de Sassenstaat hangen te behouden. De gemeente is van plan een einde te maken aan het tijdelijke project.

Sassenstraat Allicht is een project dat door de ondernemers van de winkelstraat is bedacht en uitgevoerd, samen met tientallen inwoners uit de hele stad. De gebruikelijke feestverlichting werd vervangen door honderden versierde lampenkappen. Het geeft de straat een sprookjesachtige uitstraling. Het project werd in korte tijd één van de meest gefotografeerde dingen in de stad. 


Tijdelijk

In eerste instantie was het de bedoeling dat de lampenkappen een half jaar zouden blijven hangen, van het najaar in 2013 tot het voorjaar van 2014. Een jaar verder hangt de vrolijke verlichting er nog steeds, hoewel hier en daar wel een lampenkap is gesneuveld en een aantal is aangetast door de elementen. Reden voor de gemeente om een einde te willen maken aan Sassenstraat Allicht. 


Via de website www.change.org kunnen mensen een petitie tekenen voor het behoud van de lampenkappen. De initiatiefnemers hebben al geopperd om in de straat een paar collectebussen te plaatsen om op die manier geld te verzamelen dat gebruikt kan worden voor het onderhoud en vervanging van de lampenkappen.

 

In Straatbeeld 6 van 2013 verscheen een uitgebreid artikel over Sassenstraat Allicht. Om dit te kunnen lezen dient u lid te zijn van Acquire Publishing. Nog geen lid? Bekijk hier de voordelen!

Deel dit artikel