Project

Ledlijnen brengen loopbrug Rhoon weer aan het licht

Storingen, hoog vermogen en ettelijke reparaties. Voor de gemeente Albrandwaard was de maat vol. De glasvezel die aanvankelijk was geïnstalleerd om de brug (indirect) aan te lichten moest eruit. Technisch Servicebedrijf Dekker kreeg de opdracht om een slimme lichtoplossing te verzinnen voor de donkere brug. De oplossing; energiezuinige, onderhoudsvrije LivingLight Ledichtlijnen.

Zoek een duurzame lichtbron met een lange levensduur, luidde de opdracht. “Maar dat bleek nog niet zomakkelijk,” vertelt Gert Dekker, directeur van Technisch Servicebedrijf Dekker. “Voor het mooiste eindresultaat moest er gebruik worden gemaakt van een lichtbron met een constante lichtoutput en zeer consistente kleurtemperatuur. Daarnaast was het essentieel dat de lichtbron zou worden gevoed met laagspanning. Doordat de brug is vervaardigd van RVS moet je dan rekening houden met zogenaamde aanraakveiligheid,” legt Dekker uit.
 

Egale lichtlijn

In nauw overleg met Hans Versijde Elektronica die de installatie voor zijn rekening nam, werd de oplossing gevonden in de LivingLight ledstrips. “Door de waterdichte ledstrip te verwerken in een aluminium profiel met een opale afdekkap, ontstaat er een egale lichtlijn op de leuning van de loopbrug,” aldus Versijde. Het eindresultaat mag er wezen; de loopbrug wordt niet alleen strak aangelicht maar is daarnaast ook energiezuinig en onderhoudsvrij.  

Deel dit artikel