Project

Elektravoorzieningen parkeerterrein Alkmaar

Naast het winkelcentrum de Mare in Alkmaar ligt een ruim parkeerterrein met circa 1150 gratis parkeerplaatsen. Met de inrichting is rekening gehouden met de benodigde energievoorzieningen voor de markt. Deze zijn ondergebracht in PUTkasten, zodat er geen obstakels zijn op de markt.

Elektravoorzieningen parkeerterrein Alkmaar

{igallery 108}

Elektravoorzieningen parkeerterrein Alkmaar

Naast het winkelcentrum de Mare in Alkmaar ligt een ruim parkeerterrein dat ruimte biedt aan circa 1150 gratis parkeerplaatsen. Met de inrichting van het parkeerterrein is rekening gehouden met de benodigde energievoorzieningen voor de markt. Deze zijn ondergebracht in PUTkasten, zodat er geen obstakels zijn op de markt.

Nieuwbouw en renovatie


Het winkelcentrum vormt het centrum van woonwijk de Mare, gelegen in Alkmaar Noord. Deze wijk telt ruim 17.000 inwoners en is gebouwd in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. De structuur en leefbaarheid in de wijk diende te worden verbeterd door een aantal projecten te realiseren. Hieronder viel ook de nieuwbouw en renovatie van het winkelcentrum aan het Europaplein. Na de realisatie van deze plannen telt deze winkelboulevard ruim negentig verscheidende winkels met een ruim aanbod.
 

Hoge kosten vermeden


Iedere woensdag wordt een deel van het parkeerterrein ingericht voor de warenmarkt. Deze bestaat uit ruim zestig kramen die samen een sfeervolle en gezellige markt vormen. De PUTkasten zijn rechtstreeks aangesloten op het netwerk van Liander, waardoor een kostbaar voedingsnetwerk en onnodig hoge exploitatiekosten zijn vermeden. PUTkast heeft de voorzieningen in opdracht van de gemeente Alkmaar en Ron Glas Elektrotechniek gerealiseerd.
 

Terug naar overzicht projecten >>>

 

Deel dit artikel