Project

Enorme Moe'stuintafel in Poptahof Delft

Recent is een enorme moestuintafel in de Moe’stuin in Poptahof te Delft in gebruik genomen. Het meubel werd ontworpen door ontwerpbureau voor buitenruimte Buitenom en gemaakt door meubelmaker Jeroen Kistemaker voor onder meer de bewoners van het lokale zorgcentrum.

Enorme Moe’stuintafel in Poptahof Delft

Ruim en geschikt voor rolstoelers

Sinds 2005 is er in Poptahof Noord (Delft) een echte moestuin voor de buurt. Jong en oud met verschillende culturele achtergronden, verbouwen in De Moe'stuin jaarlijks hun groente, fruit en kruiden. Voor de bewoners van het zorgcentrum Delfshove, dat 100 meter verwijderd is van de moestuin, was er geen verblijfsplek in de moestuin. Een grote tafel met drie bladen en met ruimte voor rolstoelgebruikers heeft hier verandering in gebracht.

Groenten, beestjes en een boom uit het Twentse bos

Tuinieren op tafelhoogte of lekker kijken naar de in de moestuin werkende buurtbewoners behoort nu tot de mogelijkheden. In het tafelblad zijn de namen van 'vergeten groenten' en 'vriendenbeestjes van de moestuin' verwerkt. De eikenboom waarvan het meubel is gemaakt is door meubelmaker Jeroen Kistemaker geselecteerd in het Twentse bos. Kistemaker is een ambachtelijk vakman, die in één van de ateliers in de Poptahof zijn betrekking heeft. De realisatie werd bekostigd door de gemeente Delft, Woonbron Delft, Rabobank en Fonds 1818.

De Moe'stuin voor jong en oud

De Moe'stuin in Poptahof is bedacht en wordt gerund door een groep bewoners met ondersteuning van Woonbron en de Projectorganisatie Poptahof. Tilly Kaisiëpo, Annie de Vreede, Yusuf Polat, Mila Jokhoe en Rifat Bach vormen de drijvende kracht achter de Moe'stuin. "In 2005 stonden we in de krant met ons bijzondere initiatief. Het zou een project zijn, dat twee jaar zou duren. En moet je ons nu zien!", vertelt Tilly. Behalve de neiuwe voorzieningen voor de ouderen zijn er sinds 2010 ook kindertuinen in gebruik, voor buurtkinderen en leerlingen van de Omnibus. 

 

Deel dit artikel