Project

Het Raadhuisplein in Zwijndrecht

Op advies van Ingenieursbureau Drechtsteden heeft de gemeente Zwijndrecht Pilkes Infra en PUTkast de opdracht gegeven om de elektravoorzieningen voor evenementen aan te leggen op het heringerichte Raadhuisplein.

Het Raadhuisplein in Zwijndrecht

Van 1933 naar nu

Onlangs zijn de omvangrijke herinrichtingswerkzaamheden op het Raadhuisplein van Zwijndrecht afgerond. Het gebied rond het oude raadhuis uit 1933 en het nieuwe raadhuis is met veel aandacht voor ruimte en groen opgeknapt. Door diverse parkeerplaatsen te verplaatsen is er veel ruimte ontstaan om dit te realiseren.


Kleine evenementen

De modern ontworpen vijver met het daarnaast nieuw gebouwde carillon vormen belangrijkste blikvangers van de modern ontworpen openbare ruimte. Daarnaast is er veel aandacht geweest voor kwalitatieve materialen zoals de lichtmasten en het bestratingsmateriaal. Ook is rekening gehouden met de benodigde voorzieningen voor het toekomstig gebruik van het gebied. Zo worden er op kleine schaal evenementen gehouden, zoals Koninginnedagactiviteiten en de 4 mei herdenkingen. Voor deze activiteiten zijn goede elektriciteitsvoorzieningen een pré.

Geen extra infra kosten

Tijdens de voorbereiding van het project is PUTkast benaderd om mee te denken over de voorzieningen. Dit heeft geresulteerd in toepassing van een compacte evenementenPUTkast basic voorzien van bestraatte deksel, welk dient als voedingspunt voor de kleinere evenementen. Deze kast wordt gevoed vanuit het raadhuis waardoor extra infra kosten zijn vermeden.


ContactdoosPUTkast

Bij het oorlogsmonument op het plein, is een contactdoos PUTkast toegepast zodat men tijdens de jaarlijkse herdenking eenvoudig toegang heeft tot elektriciteit op locatie zonder dat er sprake is van lange hinderlijke snoeren. Hetzelfde is gedaan voor de plek waar de kerstboom ieder jaar komt te staan; onder de boom is een aansluitpunt beschikbaar.
  

Deel dit artikel