Project

Braakliggend bedrijventerrein walhalla voor bijen

In Zundert hebben ondernemers van de Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert het initiatief genomen om braakliggende bedrijventerreinen te voorzien van bloemenmengsels.

De Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert (Treeport) ontplooit initiatieven, voert projecten uit en organiseert activiteiten die bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde boomkwekerijsector in de regio West-Brabant. De vereniging spant zich op vele fronten in om de biodiversiteit in het gebied te vergroten. "Zo hebben we hebben met een twintigtal collega’s zaden voor bloemenmengsels ingekocht. Dat wordt ingezaaid op meerdere braakliggende gronden op de bedrijven van deze leden om daarmee de biodiversiteit te verbeteren. In totaal een goede 6 hectare in en om Zundert", vertelt David Bömer.

 

Treeport richt zicht niet alleen op ondernemers van de eigen vereniging: "Daarnaast hebben we ook voor de Zundertse bevolking een publiekscampagne gedaan waarbij we 300 zakjes met elk 10 gram zaad gemaakt. Deze konden worden afgehaald uit diverse afhaalpunten. Elk zakje is goed voor 5m2, naar verwachting te zaaien in vele voor- en achtertuintjes in woonwijken. Een doorslaand succes! Binnen 48 uur waren ze allemaal vergeven. Groot winstpunt daarbij is de bewustwording van zowel kweker als particulier."


Bömer hoopt met de actie de Zundertse bevolking enthousiast te maken en roept ze dan ook op om foto's te sturen  van het resultaat.


Kijk hier voor meer informatie over TreeportDeel dit artikel