Project

Traditioneel spelen, maar dan in het groen

In opdracht van gemeente Eersel heeft BTL Advies vier speelplekontwerpen gemaakt waarbij het concept Spelen in ’t Groen en traditionele speeltoestellen met elkaar gecombineerd worden. In totaal worden in Steensel (gemeente Eersel) drie speelplaatsen gerenoveerd en één speelplaats opnieuw aangelegd.

Traditioneel spelen, maar dan in het groen

Combinatie spel en natuur

Bij veel speelplaatsen kunnen kinderen zich goed vermaken, maar komen zij niet in aanraking met de natuur. De speelplekken in Steensel combineren toestellen met natuur. De ontwerpen zijn allen gerealiseerd door BTL Realisatie, vestiging Veldhoven.

Recycling originele materialen

Bij de aanleg van de speelplaatsen zijn verschillende materialen gerecycled. Van de zwarte afgegraven grond zijn heuvels en glooiingen gemaakt. Oude boomstammen zijn gebruikt om stapstammen te maken en van oude betontegels is een bank gemaakt.

Water en glooiend landschap

Op de speelplaats Steensel Noord is een natuurlijke waterloop met maaskeien gemaakt. Door middel van een handpomp kunnen kinderen het water uit de grond pompen waarna het water de natuurlijke waterloop volgt. De glooiing en de ronde vormen in het gazon zorgen voor een speels uiterlijk van de speelplekken. De gekozen materialen geven de speelplekken een natuurlijk uiterlijk en zijn zo toegepast dat er nog jaren op een veilige manier gespeeld kan worden.
    

Deel dit artikel