Project

Natuurlijk spelen in Gagelbos Utrecht

Staatsbosbeheer stimuleert spelen in Gagelbos Utrecht Als je wilt bereiken dat kinderen de waarde van het bos inzien, moet je ze niet alleen over een pad laten wandelen, zo vindt Staatbosbeheer. Daarom heeft zij Acacia-Robina in het Gagelbos, gelegen in de Gagelpolder te Utrecht, allerlei natuurlijke speelvoorzieningen laten aanleggen.

Natuurlijk spelen in Gagelbos Utrecht

{igallery 243}

Staatsbosbeheer stimuleert spelen in Gagelbos Utrecht

Als je wilt bereiken dat kinderen de waarde van het bos inzien, moet je ze niet alleen over een pad laten wandelen, zo vindt Staatbosbeheer. Daarom heeft zij Acacia-Robina in het Gagelbos, gelegen in de Gagelpolder te Utrecht, allerlei natuurlijke speelvoorzieningen laten aanleggen.

Natuurlijke speelbeleving


Fred Mijnten, van Staatsbosbeheer: ”Kinderen moeten lekker kunnen spelen en ravotten. Dat kan met traditionele speeltoestellen, maar die vind je al in de woonwijken. Een echte natuurbeleving bereik je alleen met objecten die aansluiten op de natuur en waarbij kinderen hun fantasie optimaal kunnen gebruiken.”


Even eruit


Het Gagelbos ligt in de Gagelpolder even ten noorden van de stad Utrecht. Het geeft inwoners van Utrecht en met name Overvecht de mogelijkheid om vlakbij huis er even helemaal uit te zijn. Het terrein is nu zo ingericht dat bezoekers spelenderwijs naar het hoofdveld geleid worden. Er is nauwelijks onderhoud aan de toestellen nodig en vandalisme krijgt weinig kans.


Gezonde uitdaging


Kinderen hebben het niet altijd makkelijk in het speelbos. De toestellen liggen verspreid over het terrein en een uitdagende ontdekkingstocht is nodig om alles te beleven. “In een stedelijk gebied zijn veel kinderen niet gewend om in de natuur te spelen, met dit speelbos op loopafstand van hun woning krijgen ze gelukkig nu wel de kans dat te ervaren”, aldus Mijnten.

Terug naar overzicht projecten >>>

 

Deel dit artikel