Artikel

Flowfacts montagestang maakt plaatsen van meetapparatuur gemakkelijk

Bij waterbergingen onder de grond, zoals het Aquaflowsysteem, is het vaak lastig om precies te weten hoe die functioneren. Met Flowfacts kan men bij klachten direct kijken wat er aan de hand is. Hoe hard heeft het geregend? Hoe hoog staat het water in de buffer en hoelang duurt het voordat de berging weer leeg is? Het technisch hoogwaardige meetinstrument wordt in een putje geplaatst, is eenvoudig te gebruiken, heeft geen beheer nodig en men kan op afstand zien wat er speelt.

Soms is er behoefte om de meet- en communicatiemodule onder een putdeksel te plaatsen. Daarvoor is een bevestigingsmethode nodig die gemakkelijk en snel te plaatsen is, meerdere maatvoeringen putrand kan overbruggen, sterk is, zeer stevig bevestigd kan worden en geen storing geeft op het signaal: de Flowfacts montagestang. Aan deze stang kunnen vooraf zowel drukopnemers als contactloze meetmodules bevestigd worden.

Plaatsing kan handmatig zonder gebruik te maken van gereedschappen. Binnen één minuut zit de stang (inclusief meetmodule), met behulp van een draaiknop, muurvast, waarna het putdeksel dicht kan. Vervolgens wordt het meetpunt op het flowfactsplatform aangemeld en is de informatie beschikbaar op elke plaats waar de gebruiker dat wil. Dus op smartphone, ipad, computersysteem of op de hoofdpost.


In de praktijk blijkt dat de montagestang ook buiten de waterbergende weg prima toepasbaar is. Dus in het gehele gamma aan bergingsvelden, bergingskelders en rioolputten. Door de snelle plaatsing kan in het algemeen, met beperkte verkeersmaatregelen, het putdeksel worden geopend en de stang met meetmodule geplaatst. In een latere fase kan deze ook weer gemakkelijk verwijderd worden, waardoor sensoren kunnen worden (her)gebruikt in andere projecten of voor ad-hoc metingen worden toegepast. Een meetpunt is dus, zowel fysiek als in de portal, snel en eenvoudig te verplaatsen.


Door de montagestang is het mogelijk om snel en op eenvoudige wijze, stand-alone meetpunten te plaatsen in het waterbergings- en rioleringsstelsel. Daarmee levert deze stang een bijdrage aan het direct verkrijgen van inzicht in het functioneren van ondergrondse waterbergingen.


Aquaflow
Amsterdam
085 – 485 32 70
https://aquaflow.nl/

 

 

 

 

Deel dit artikel