Artikel

Per boot op toestelleninspectie

In de omgeving van de Maarsseveense Plassen bevinden zich de nodige speelplaatsen. Niet alleen op het vaste land, maar ook op de eilandjes in het water staan de nodige speeltoestellen. Dat zorgt ervoor dat ABOS per boot op inspectie moet.

ABOS is al sinds 1994 een bedrijf dat gespecialiseerd is in inspectie en onderhoud van speeltoestellen. “Onze kernactiviteiten zijn inspecties, onderhoud en reparaties van binnen- en buiten speeltoestellen”, zegt Dick van Rooij van ABOS. “Over het algemeen kunnen we de projecten eenvoudig bereiken met één van onze busjes. Maar het unieke van de speellocaties op de eilandjes in de Maarsseveense Plassen is dat we per boot op inspectie moeten.” En dat vraagt soms om de nodige creativiteit, zo stelt Van Rooij. “Onze inspecteurs moeten vooraf goed bedenken welke materialen er meegenomen moeten worden op de boot. Soms is dat best lastig om vooraf te bedenken, omdat je niet precies kunt inschatten wat de staat van een speeltoestel is. We moeten dan wel zoveel mogelijk gereedschap meenemen, want anders moet je eerst weer drie kwartier terugvaren.”

ABOS onderwerpt een speellocatie drie a vier keer per jaar aan een inspectie. “In grote lijnen controleren we dan de toestand van het toestel. Aan de hand daarvan maken we een offerte voor de grotere reparaties.” Voor de speelplaatsen op de eilandjes en rondom de Maarsseveense Plassen moeten onder andere waterglijbanen, schommels, duikelrekken en kabelbanen worden geïnspecteerd. ABOS werkt onafhankelijk van speeltoestellenleveranciers om belangenverstrengeling bij inspecties te voorkomen.Van Dijk roept gemeenten op, ondanks de moeilijke tijden in verband met het coronavirus, niet te veel te bezuinigen op onderhoud van speeltoestellen. “Juist in deze tijd waarin kinderen veel in en om het huis spelen, zijn veilige en goed onderhouden speeltoestellen voor kinderen belangrijk. Zorg ervoor dat kinderen altijd onbezorgd buiten kunnen spelen.”

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 5, thema Projecten & Producten. 
Download hier gratis het magazine!

ABOS B.V.

Halsteren
0164 – 630122
https://abos.nl/

Deel dit artikel