Artikel

Stikstofbeleid toepassen in onkruidbeheer

Nieuw ontwerp werktuigdrager maakt emissievrij werken mogelijk. Van chemie, naar chemievrij. Dat station zijn we gelukkig gepasseerd en hiermee zijn wij in Nederland op de goede weg. Nu wordt ons verplicht van emissie, naar een emissievrij Nederland te werken. En hoe gaan wij dit doen in het onkruidbeheer?

Koppen bij elkaar

Deze gedachte heeft ons een aantal jaren geleden doen besluiten terug naar de tekentafel te gaan en een volledig elektrische, emissievrije werktuigdrager,te ontwikkelen. Dit bleek geen verkeerde gedachte, want de roep om emissievrij te werken klinkt steeds luider. Begin dit jaar is de Alltrec 4810T werktuigdrager dan ook gelanceerd. 

Het belang van emissievrij werken

We willen de lucht in onze binnensteden schoner maken. Emissievrij werken levert daar een belangrijke bijdrage aan. Aannemers worden bij aanbestedingen ook steeds vaker beloond voor gunstige emissie- en CO2-prestaties. Met dit apparaat kun je heel wat punten scoren op de CO2-ladder en zijn er fiscale voordelen bij aanschaf. Daar komt nog bij dat de kosten per draai-uur vanwege het lage energieverbruik een stuk lager liggen dan bij dieselapparaten.


En met ongeveer 3.000 acculadingen en 15.000
draai-uren zitten we op het niveau van de nieuwste generatie elektrische auto's. Kortom: met onze elektrische apparaten kun je jaren vooruit en heb je een concurrentievoordeel bij opdrachtgevers.'Als we de AllTrec 4810T werktuigdrager dan ook nog eens combineren met de AIR E-Variator creëren we een volledig emissievrije combinatie waar een volledige werkdag mee gewerkt kan worden zonder tussentijds op te laden.Kortom, dé machine met een schone toekomst.


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

Deel dit artikel