Artikel

Recyclebaar bouwen zonder mortel of lijm

Stackton is een oplossing voor het opvangen van niveauverschillen en omheiningen in openbare ruimtes en landschappen. Het Stackton muursysteem is een gepatenteerd bouwsysteem dat een esthetisch verantwoorde oplossing biedt voor de stijgende vraag naar grondkeermuren.

Buiter Beton is de enige leverancier in Nederland van het revolutionaire Stackton muursysteem. Buiter Beton is al bijna 40 jaar een grote leverancier van bestratingsmaterialen, muur- en stapelelementen , tuintegels, tuinhout en buitenverlichting voor zowel particuliere tuinen als voor overheden en openbare ruimtes.  


H
et systeem voor keermuren bestaat uit een blok, een verankeringsblok en een counterblok. Het systeem is leverbaar in de kleuren zwart, bruin-zwart en zilvergrijs.  De blokken worden droog gestapeld zonder mortel, lijm, siliconen of andere verbindingsmiddelen. De producten zijn recyclebaar.  


Met Stackton worden ook vrijstaande muren gebouwd. Zonder hulpmiddelen zoals lijm en mortel kunnen muren gebouwd worden tot 140 cm. Hogere muren worden gebouwd door gewapend beton op bepaalde afstanden  in de uitsparingen aan te brengen. De muurblokken zijn langs de twee zijden gekloven. Hierdoor krijgt het 
geheel een natuurlijk uiterlijk.   


De Stackton 
Curved maakt het mogelijk om bochten aan te brengen aan de muur. Zowel binnen- als buitenbochten zijn mogelijk.  


Buiter Beton speelt
 in op de trends en ontwikkelingen vanuit de markt, zoals duurzaamheid en technologie. De ecologische bestrating is hiervan een voorbeeld. Deze waterdoorlatende stenen zorgen voor een goede afvoer van regenwater. De behoefte aan groen en bestrating gaan prima hand in hand met de Hydrio Lineo. Deze steen speelt hierop in door een betonklinker met verschillende afstandhouders aan te bieden.


Dit artikel komt uit Straatbeeld 04/2018. Lees meer van Straatbeeld in onze
bibliotheek.Deel dit artikel