Artikel

Sustainder bereidt armaturen voor op smart-toekomst

Het bedrijf Sustainder heeft een armatuur ontworpen dat in de toekomst eenvoudig is uit te breiden met sensoren tot een volwaardige smart city-hub. ‘Het idee is een duurzame oplossing waardoor gemeenten stapsgewijs in kunnen spelen op de snel veranderende behoefte aan smart lighting en smart city-toepassingen’, legt marketingdirecteur Marco Bosch uit.

Voor gemeenten in Nederland is het een uitdaging om de eerste stap te zetten op het gebied van smart lighting en smart city solutions. De vraag die dan rijst: hoe kunnen desinvesteringen bij de transitie naar LED, tegen de onzekerheden die ‘smart’ in deze fase met zich meebrengt, voorkomen? Sustainer ontwikkelde daarom een armatuur die deze problemen ondervangt. “Door de smart city toepassingen en ontwikkelingen samen te brengen in de armaturen, houdt de gemeente de totale regie over welke sensoren in de openbare ruimte aanwezig zijn”, aldus Bosch.

 

In de snel veranderende wereld is het volgens Bosch van belang om ‘toekomstvaste oplossing’ te bieden. “Door het unieke en slimme cassettesysteem is de armatuur in de toekomst eenvoudig uit te breiden met verschillende sensoren en kan zo in de toekomst fungeren als volwaardige smart city-hub. Een open systeem waar telkens nieuwe applicaties aan worden toegevoegd.” De energiezuinige armatuur kan via een API online worden gekoppeld aan ieder systeem en is daarmee op afstand te besturen én te monitoren.

Deel dit artikel