Artikel

De pannakooi: betaalbare oplossing voor sport en spel

Openbare sportlocaties zijn nodig en gewild. Gemeenten willen wel, maar hun budgetten zijn eindig. De panna- of sportkooi biedt uitkomst.

Een wipkip, een klimrek, een zandbak; in veel gemeenten is er wel een veldje te vinden waar deze speelelementen staan. Leuk voor de kleintjes, maar de wat oudere jeugd heeft er niet veel aan. Voor hen zijn er vaak weinig faciliteiten om zich sportief uit te leven. Dutch Panna BV haakt in op deze vraag en biedt gemeenten betaalbare, multifunctionele sportkooien. 


Panna- en sportkooien zijn populair”, signaleert sales director Ron Michel van Dutch PannaBV. “Overal waar we een kooi komen plaatsen, staat de jeugd ongeduldig klaar om een partijtje te kunnen spelen. Je ziet echt dat er behoefte is aan een uitdagende speelplek. Voor gemeenten is de sportkooi oplossing om jongeren veilig buiten actief te laten zijn.”

Weinig ruimte nodig 

Bijkomend voordeel van een panna- of sportkooi is dat deze maar weinig ruimte vergt. De ronde kooien van Ø 6meter passen op een oppervlak van Ø7 meter; de grotere ovale PK 8000 PRO-kooi van 6x10 meter – die optioneel kan worden uitgerust met één of twee basketbalpalen – is te plaatsen op een oppervlak van 8x12 meter. 


Michel: “Bij de ontwikkelingvan onze kooien staat het streven voorop om de jeugd naar buiten te krijgen,hen sociale én sportieve vaardigheden te laten opdoen. We werken samen met diverse stichtingen die ditzelfde doel najagen, teneinde gemeenten, scholen en BSO’s te bereiken, maar ook bewonersverenigingen en zorginstellingen.”

Hufterproof en veilig 

Veiligheid en dynamisch spelplezier staan hierbij centraal. De robuuste kooien zijn hufterproof en hebben geen gevaarlijke hoeken of uitstekende bouten. Doordat de kooien volledig omheind zijn met geluiddempend gaas, blijft de bal binnen en rennen kinderen niet de straat op. Geen hoeken betekent bovendien een dynamisch spel dat continu doorgaat. 


Veilig is ook de valdempende en geluidwerende ondervloer die klanten kunnen kiezen. Deze rubberen G3-sportvloer is gemaakt van het Granulaat van Gerecyclede Gympies (G3) en is dus ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. In de vloer kan eventueel een logo worden verwerkt. Een ondervloer van kunstgras, tegels, cement of beton is overigens ook mogelijk. 


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

Deel dit artikel