Artikel

Comfortabele en indirecte straatverlichting oplossing verblindingsprobleem

Het toepassen van ledverlichting in de openbare ruimte kan vooral in verblijfsgebieden soms leiden tot verblindingshinder. Dit is het gevolg van de helderheid van ledverlichting, en de directe inkijk in de leds. Cree Lighting introduceert een innovatieve oplossing voor dit verblindingsprobleem: de Cree Syrius, een nieuw straatverlichtingsarmatuur met een comfortabele indirecte led lichtbron, speciaal voor binnenstedelijke gebieden.

De Cree Syrius is de logische evolutie van het led straatverlichtingsarmatuur. Ledverlichting werd tot nu toe vooral toegepast om kwaliteiten zoals energie-efficiency en goede lichtverdeling. Cree ziet het lichtarmatuur in de buitenruimte echter niet alleen als middel om energie te besparen, maar ook als een instrument om het comfort in de buitenruimte te verhogen. Een instrument om de kwaliteit van leven voor omwonenden en weggebruikers te vergroten, net zoals binnenverlichting dit doet voor onze woonbeleving.

Indirecte lichtbron: minder verblinding, meer comfort

Dit evolutionaire vernuft van Cree Syrius zit hem in de zogenaamde WaveMax-technologie; een innovatieve techniek om indirecte ledverlichting mogelijk te maken. WaveMax is een lichtgeleidingsplatform dat lichtgolven kanaliseert en geleidt van punt A naar B. Een principe zoals ook bekend is van glasvezeloptieken. Bovendien zorgt deze golfgeleider ervoor dat het licht weer gecontroleerd wordt vrijgegeven. De unieke kenmerken van dit optische element geeft een uniforme lichtverdeling, die zowel comfortabel als efficiënt is. Daarnaast bestaat de zichtbare lichtbron uit één groot lichtgevend oppervlak, waardoor er geen contrast is tussen licht en schaduw. Wavemax verbetert hiermee ook de kleurconsistentie van het licht.

Litestrong behuizing: circulair en duurzaam

Voor de behuizing van het armatuur heeft Cree een nieuw innovatief materiaal ontwikkeld genaamd Litestrong. Dit techno-polymeer heeft een hoge mechanische sterkte vergelijkbaar met aluminium. Het Litestrong-productieproces echter vereist 68% minder energie vergeleken met een product gemaakt van gegoten aluminium. Het verbruikt 94% minder water en vermindert de algehele ecologische voetafdruk ten opzichte van aluminium met 67%. Het resultaat is een product dat minder weegt en gemakkelijker te hanteren is. Litestrong is hoogwaardig recyclebaar en de unieke kenmerken van duurzaamheid en mechanische weerstand maken dit met recht een materiaal voor de toekomst van de circulaire economie.

Avalite 
Best 
0499 - 365 409 
https://avalite.nl/

Deel dit artikel