De evolutie van gemeentelijke mobiliteitsplannen

maandag 3 juni 2024

Er zijn steeds meer verschuivingen in gemeentelijke mobiliteitsplannen, waarbij voornamelijk de nadruk van auto-georiënteerde mobiliteit verschuift naar een meer maatschappelijke benadering.  

Er wordt minder de nadruk gelegd op het faciliteren van auto’s en meer aandacht besteed aan een uitgebreidere benadering die gericht is op het verbeteren van de toegankelijkheid van activiteiten en bestemmingen voor de inwoners. Hierdoor verandert ook de afweging tussen diverse welvaartsdoelen, waaronder bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en gezondheid. Als gevolg hiervan wordt ook de rol van de auto in stedelijke gebieden heroverwogen. Dit resulteert vaak in een autoluw beleid vanuit gemeentes. 

 

Verkeerstechniek

Erdi Verkeerstechniek is al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in het autoluw maken van stadscentra, voetgangers- gebieden en rijbanen. Wat begon met een selectieve afsluiting is uitgegroeid tot een pakket aan integrale mobiliteitsoplossingen. De producten zoals verzinkbare palen/pollers, piramides, slagbomen en kentekenherkenningssystemen worden in eigen beheer ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd (onder andere op basis van turn-key), zo ook ons Software as a Service (SaaS) product het ‘Centraal Management Systeem’ (CMS), toegangscontrole Beheersysteem- en Camerasysteem.  

Centraal Management Systeem 

Verder ontzorgen wij klanten met kentekenherkenningssystemen, parkeerverwijssystemen en fietsdetectie en -parkeersystemen. Alle systemen zijn te koppelen aan ons CMS. Dit is een compleet systeem om beweegbare automatische selectieve afsluitingen (palen/pollers, slagbomen, piramides, etc.) te kunnen bedienen en te monitoren. In het systeem zijn onder andere actuele statussen en storingen te zien. Ook kunnen parameters als bedrijfstijden, venstertijden, systeemtijden en lichttijden op afstand aangepast worden en juridische logbestanden veiliggesteld worden. Vandaag de dag zijn er een paar honderd automatische afsluitingen gekoppeld aan ons CMS. De overige SaaS producten zijn: een Toegangscontrole Beheersysteem, een Camerasysteem en administratieve diensten. Naast ontwikkeling, productie en installatie biedt Erdi 24 uur per dag en 7 dagen per week via een eigen onderhouds- en storingsdienst service en onderhoud volgens de richtlijnen van de CROW publicatie 246. 

Dat het functioneren en beveiligen van verkeerssystemen dus aan de wetten en regelgeving is gebonden, is zeer logisch. Een kleine onvolkomenheid,  achterstallig onderhoud, of een storing kan namelijk zeer ernstige gevolgen hebben. Erdi kent haar verantwoordelijkheden, zeker als het gaat om selectieve toegangssystemen die vallen onder de Europese regelgeving en moeten voldoen aan de Machinerichtlijnen en CE-markering. Na een uitgebreide extern uitgevoerde risico beoordeling heeft Erdi het hoogste veiligheidsniveau (Performance Level) PLe gerealiseerd binnen de beoordeling Machinerichtlijn.

Certificering 

Erdi Verkeerstechniek is ISO 27001 gecertificeerd. Het verkrijgen van deze certificering bevestigt dat Erdi Verkeerstechniek voldoet aan de normeisen/wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging. 

Aanbesteding Amsterdam  

In 2020 heeft Erdi Verkeerstechniek de aanbesteding ‘Inkoop pollerinstallaties’ van de Gemeente Amsterdam gegund gekregen. Deze aanbesteding heeft een looptijd van tien jaar. Deze aanbesteding met automatische afsluitingen zorgt ervoor dat de Gemeente Amsterdam invloed en grip heeft op de mobiliteit stroom binnen haar gebied. Onder deze aanbesteding vallen diverse werkzaamheden: 

- Onderhouden van bestaande installaties 

- Leveren en onderhouden van nieuwe installaties  

- Denk aan het leveren en plaatsen van nieuwe verkeerspollers 

- Het onderhoud hiervan 

- Verhelpen van storingen en schades 

- Verzorgen van een 24/7 storingsdienst  

- Het leveren van een oplever- en revisiedossie 

Voor uw beeldvorming, het geheel betreft meer dan honderd automatische afsluitingen binnen de gemeente Amsterdam. Dit betreft zowel verkeerspollers als versterkte pollers in diverse weerstand klassen. 

Beheer van Centraal Management Systeem  

Het verzorgen/hosten van een CMS voor besturing op afstand waarbij inbegrepen de mogelijkheden om vanuit verschillende locaties centrale bediening te realiseren en te monitoren. 

Beheer van Toegangsbeheer 

Het systeem van toegangsbeheer voorziet in het centraal vastleggen van gegevens van toegangsgerechtigden en het toegangsmedium, en draagt zorg voor synchronisatie met een decentraal geplaatst operationeel toegangssysteem. Denk bijvoorbeeld aan het passenbeheer. 

De voornaamste reden dat Erdi verkeertechniek een aanbesteding zoals deze heeft kunnen winnen en kan uitvoeren is door de jarenlange ervaring en door het scala vakmensen dat binnen Erdi werkzaam zijn: werktuigbouwkundige, constructiebankwerkers, elektrotechneuten en servicemonteurs die onder één dak werkzaam zijn.  

Erdi produceer, installeert, plaatst en heeft alles in beheer, waardoor ze flexibel kunnen inspelen op de vragen uit de markt. Zo kunnen wij onze eigen producten blijven innoveren en snel kunnen inspelen op de behoefte van de klant. 

De Weesper knip 

Erdi heeft ook een bijdrage geleverd door middel van het produceren en plaatsen van elf tijdelijke slagbomen met lange afstandslezers. Deze zijn allemaal vakkundig door een sterk team bij Erdi geproduceerd en getest. Daaropvolgend werd het door een team van service monteurs in het bruisend Amsterdam geïnstalleerd. 

De afsluiting van het verkeer geldt op veel plekken tussen zes uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds. Uiteraard wordt er een uitzondering gemaakt voor Openbaar Vervoer, Noodhulp en Handhaving. Zo is er een systeem ontwikkeld dat d.m.v. de Lange afstandslezer bij elke slagboom een selectieve groep van auto’s/bussen er wel doorheen kunnen. 

Kortom, wij zetten met onze expertise en innovatie de standaard in verkeerstechniek, waarbij veiligheid, functionaliteit en duurzaamheid leidend zijn. 

Erdi Verkeerstechniek 
Zaandam  
075-6173357 
www.erdi.nl  

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Gebiedsontwikkeling bij Roelofs: sleutel tot integraal werken

25 jul om 14:14 uur

Om gebieden toekomstbestendig te maken, gaan steeds meer gemeenten en projectontwikkelaars gebiedsgericht te…

Lees verder »
descriptionArtikel

Van ‘boekhouder van het bestaande’ naar vernieuwer en verbinder

24 jul om 08:35 uur

Jan Klopstra is strategisch adviseur stedelijk beheer bij de gemeente Utrecht. Vanuit zijn rol hebben wij hem…

Lees verder »
descriptionArtikel

Young Professional in de openbare ruimte: Bouke Simon de Jong

10 jul om 09:48 uur

Ook in de openbare ruimte is de zoektocht naar een nieuwe generatie gaande. Straatbeeld geeft ter inspiratie in…

Lees verder »
descriptionArtikel

Technici Vialis verhelpen dagelijks tientallen storingen aan verkeerslichten

9 jul om 11:43 uur

Verkeerslichten zijn in het leven geroepen om de doorstroming in het verkeer te bevorderen en ervoor  te zorgen…

Lees verder »
descriptionArtikel

Young Professional in de openbare ruimte: Aniek Loos

5 jul om 14:18 uur

Ook in de openbare ruimte is de zoektocht naar een nieuwe generatie gaande. Straatbeeld geeft ter inspiratie in…

Lees verder »
descriptionArtikel

Hoe AI de veiligheid van kinderen in speeltuinen kan bevorderen

5 jul om 08:42 uur

Kinderen kunnen veilig spelen in speeltuinen dankzij goed onderhouden speelobjecten. Om te kijken na hoeveel…

Lees verder »
rrrr
descriptionArtikel

De sleutelrol van de beheerder in wijkvernieuwing

21 jun om 11:19 uur
Het is een complexe puzzel van verschillende planningen en opgaven. Om de stad toekomstbestendig en leefbaar te…
Lees verder »
descriptionArtikel

'Niet alleen de olie, maar ook het tandwiel zijn'

10 jun om 08:44 uur

Om het kantoorgedeelte van het warehouse langs de A15 bij Pernis een aantrekkelijke uitstraling te geven, kiest…

Lees verder »