Madeliefjes voor de oude basisschool van Anne Frank

vrijdag 3 mei 2024

Het schoolplein van de Anne Frank 6e Montessorischool in Amsterdam, de basisschool die de beroemde dagboekschrijfster tussen 1934 en 1941 bezocht, is onlangs opgefleurd met twaalf gigantische madeliefjes.

De madeliefjes - vermoedelijk de lievelingsbloemen van Anne - staan op een nieuw speelterrein voor de leerlingen, een ruimte die voorheen werd gedomineerd door auto's. CM3 custom-made is (mede)verantwoordelijk voor het design van deze eyecatcher en de realisatie.  

Omdat er weinig ruimte is op het schoolplein bedacht Szymon Michalski, de landschapsarchitect van de gemeente Amsterdam, de madeliefjes. De bloemen gaan flink (3 en 3,5 meter) de hoogte in en geven een speels en ruimtelijk effect. CM3 custom-made dacht mee in het ontwerp en verzorgde de esthetische & technische engineering. De masten zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal met groene poedercoating. De bloemen bestaan uit wit en geel gepoedercoat aluminium en zijn met de hand gebogen, waardoor ieder exemplaar uniek is. Dit jaar zijn de madeliefjes door ons op het schoolplein geplaatst tussen het innovatieve en waterdoorlatende straatwerk.       

CM3 custom-made 
’s-Hertogenbosch 
073 – 200 11 15 
cm3-custommade.nl