Bedrijfsnieuws

aquaParker: de klimaatadaptieve parkeeroplossing

Morssinkhof Infra presenteert aquaParker: de klimaatadaptieve parkeeroplossing voor het creëren van waterberging met bodempassage en bodeminfiltratie bij bestaande en nieuwe parkeerplaatsen.

Het concept is ontwikkeld als oplossing voor de groeiende problemen die ontstaan door klimaatverandering. Met name in stedelijke gebieden leidt de hoeveelheid verharding van straten, trottoirs en parkeerplaatsen steeds vaker tot wateroverlast en hittestress. aquaParker is een waterbufferende parkeeroplossing die bij extreme regenval het water opvangt en tijdelijk ‘parkeert’. Zodra de grond het weer aankan, wordt het opgevangen water langzaam in de bodem geïnfiltreerd. Het concept is een co-creatie van Advirens, D&B Betonproductie en Morssinkhof Infra.

aquaParker: hoe werkt het?

aquaParker is een innovatieve parkeeroplossing die is opgebouwd uit drie lagen. De bovenste laag bestaat uit een stabiele betonplaat, die een solide basis geeft om voertuigen op te parkeren. Deze plaat is 20 cm dik en is voorzien van gaten. De gaten geven water de ruimte om snel in de ondergrond te trekken, waardoor wateroverlast voorkomen wordt. De open structuur biedt daarnaast ruimte om de platen in te zaaien met een kruidenmengsel voor een gevarieerd beeld qua blad en bloemen. De beplanting draagt niet alleen bij aan een betere luchtkwaliteit en een grotere biodiversiteit, het levert ook een bijdrage om hittestress te voorkomen. Voor de beplanting zijn meerdere keuzes mogelijk, die elk overrijdbaar zijn. De beplanting is bovendien bestand tegen zowel droogte als extreme natheid, en tegen strooizout.

BrochureaquaParker.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel

Geplaatst door

Betrokken partijen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven