Bedrijfsnieuws

Markante CorTen Brug in Vieux-Condé

In het natuurgebied grenzend aan de wijk Cité Taffin in Vieux-Condé (Frankrijk) is een 18 meter lange CorTen Single Brug geïnstalleerd. Deze CorTen stalen brug is één van de markante brugmodellen uit de Streetlife Collectie 2014-2015. Samen met de architect Atelier Nervures en de aannemer IdVerde agence de Bouchain zijn de details van de brug uitgekristalliseerd. Het FSC hardhout in combinatie met het roestige CorTen staal geeft een zeer warme indruk. Het wijd gebogen hekwerk creëert een brede toegang en een vriendelijke uitstraling. De brug is zeer markant en tegelijkertijd subtiel in het landschap aanwezig.


Single CorTen Bruggen

De Single CorTen Bruggen zijn kenmerkend door de wijd gebogen vorm van de balusters. De brug oogt hierdoor breder en toegankelijker. Tussen de balusters is het hekwerk voorzien van een CorTen Mesh en een RVS kabel. Het hekwerk voldoet hierdoor aan internationale veiligheidsnormen, wat niet ten kosten gaat van de transparantie in het ontwerp.
Op de bruggen van Streetlife kunnen verschillende dekmaterialen worden toegepast. In Vieux-Condé is er gekozen voor het hardhouten Solideck®70. Een prachtig traditioneel dekmateriaal met eigentijdse uitstraling door de maatvoering. Het warme hout combineert prachtig met het roestbruine hekwerk.
Tevens komt het hardhout terug in de handreling aan de bovenkant van het hekwerk. Naast het Single CorTen hekwerk heeft Streetlife ook de Double uitvoering. Hierbij is het hekwerk met twee relingen uitgevoerd.
 

Bruggen proces

Streetlife heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en engineeren van voetgangers- en fietsbruggen. Zowel standaard modellen uit de Collectie als maatwerk projecten grijpen zij met beide handen aan. Hierdoor is Streetlife een betrouwbare en geschikte partner voor diverse brugprojecten. De brugmodellen worden zodanig ontworpen dat het mogelijk is elke brug als prefab product te leveren.
Zo werd de plaatsing in Vieux-Condé binnen één dag gerealiseerd! Neem contact op met Streetlife om u te laten adviseren en informeren over de mogelijkheden voor uw project.
 

Walking on Water

Begin 2015 bracht Streetlife een nieuwe inspiratie brochure uit met alle brugmodellen uit de Streetlife Collectie: Walking on Water. Dit prachtige boekwerk is online door te bladeren, maar kan tevens hardcopy worden aangevraagd. Wilt u deze brochure graag ontvangen? Neem dan contact op via de website www.streetlife.nl
 

Streetlife

Streetlife brengt een hoogwaardig programma van producten op de markt voor de inrichting van de openbare ruimte. De Streetlife Collectie bestaat uit straatmeubilair, boomproducten, bruggen en dekmaterialen. Het design en engineering team staat onder leiding van ontwerper en directeur ir. Peter Krouwel. Bij elk nieuw ontwerp wordt het landschap of de stedelijke buitenruimte als vertrekpunt genomen. Bij de totstandkoming van de collectie wordt samengewerkt met landschapsarchitecten in tal van Europese steden zoals London, Manchester, Oslo, Stockholm, Dijon, Berlijn, Gent, Amsterdam en Rotterdam.

De volledige Streetlife Collectie is online te vinden op de website www.streetlife.nl

Deel dit artikel