Bedrijfsnieuws

Verschillende inbouwspots

Inbouwspots zijn leverbaar in oneindig veel vormen. Natuurlijk ook op het gebied van ledverlichting. Grote voordeel van inbouw is de strakke uitstraling omdat het armatuur weggewerkt is in het plafond, muur of vloer. De vormen zijn enkele spots, dubbele spots, Trimless, verzonken, wit, zwart, rond, rechthoekig of vierkant.

Stucspot

Trimless spots zijn een prachtige én praktische toevoeging voor elk type interieur. De spots, ook wel stucspots of frameless spots genoemd, zijn inbouwspots zonder zichtbare randen. De trimless inbouwspot wordt dan ook gelijkmatig met het stucwerk of het verfwerk geplaatst. De naadloze aansluiting van de trimless spots op het plafond zorgt voor een gelijkmatige belichting die mooi overgaat in natuurlijk licht.

Populair

Ledspots kennen niet voor niets een ongekende populariteit. Ze dienen als basisverlichting en met de juiste kleur een bijdrage aan het wooncomfort. Goede verlichting bepaalt uiteindelijk de sfeer in de keuken, badkamer, woonkamer, hal of ander interieur. Het gebruik van led inbouwspots bespaart elektriciteit, waardoor de energierekening lager uitvalt, en helpt om bij te dragen aan een beter milieu.

Inbouw

Inbouwspots hebben een minimale diepte nodig van 15 cm. Dit betekent dat een plafond verlaagd dient te worden. Opbouwspots zijn iets minder strak maar hebben hier geen last van. Zo kan je op één lichtpunt makkelijk verschillende spots plaatsen door te kiezen voor een armatuur met verschillende lichtpunten. Hierdoor kan een ruimte met weinig aansluitmogelijkheden toch goed verlicht worden. Bij veel opbouwspots kan de verlichtingsbundel van de spot optimaal benut worden.

Breedte

De breedte van de lichtbundel van spots kan erg variëren. De meeste modellen hebben een diameter van 8, 10, 24, 36, 48 of 60. De lichtstraal van een inbouwspot van 8 is bijvoorbeeld veel gerichter dan die van een 60-model. De diameter wordt afgestemd op de toepassing. Vaste inbouwspots boven een keukeneiland mogen bijvoorbeeld een vrij brede openingshoek hebben. Een kunstwerk komt beter tot zijn recht bij een kleinere lichtbundel.


led inbouwspots bij leddirect.nl
zijn direct leverbaar. Als specialist op het gebied van inbouwverlichting geven zij ook advies voor de juiste spots. Het kiezen van de juiste led inbouwspots hangt af van een aantal technische factoren, maar ook van stijl en smaak. Met de juiste Inbouwspots wordt de gewenste ambiance in uw huis bepaald.

Deel dit artikel