Bedrijfsnieuws

Door samenwerking de OVL keten sluiten

De gemeente Venlo wordt door velen beschouwd als een internationale hoofdstad in de wereld van Cradle to Cradle. Als eerste gemeente ter wereld heeft Venlo de Cradle to Cradle principes omarmd. In 2007 besloot de gemeente Venlo zelfs een nieuw stadskantoor te bouwen in lijn met de circulaire uitgangspunten van Cradle to Cradle. Ook voor de openbare verlichting heeft Venlo ervoor gekozen om de keten te sluiten.

De Hei Tegelen

Voor het openbare verlichting project de Hei in Tegelen heeft de gemeente het Take Back systeem van Sapa toegepast. De oude aluminium lichtmasten kwamen terug bij Sapa in Drunen en werden daar in de eigen gieterij omgesmolten tot billets. Vervolgens werden de billets geëxtrudeerd tot aluminium buizen waaruit Sapa Pole Products nieuwe Cradle to Cradle lichtmasten produceerde. Een duurzaam proces dat voort komt uit een duurzame samenwerking.


Samenwerking 

Volgens Erwin Felten, Technisch Specialist OVL bij de gemeente Venlo, is dit project succesvol door de goede “driehoek” samenwerking tussen de gemeente, de service provider en de leverancier. Felten zegt hierover: “Door het gekozen uitgangspunt en alle mogelijkheden transparant met betrokken partijen te delen, wordt net dat stukje extra in een project haalbaar. Onder de streep geen extra kosten maar juist meerwaarde volgens het Cradle to Cradle principe”.

Deel dit artikel