Bedrijfsnieuws

Kwaliteit noodzakelijk om ambitieniveau te kunnen waarmaken

Pleinen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar een plein is pas succesvol als er mensen zijn. Zij moeten verleid worden om op een plein te verblijven. Door goede zitgelegenheid, aantrekkelijk groen of iets echt speciaals als een fontein of waterkunstwerk.

Rots maatwerk levert bijzondere turn-key maatwerkprojecten voor de openbare ruimte. “Wij engineeren, produceren, realiseren en onderhouden deze projecten”, vertelt directeur Hugo Rots. “Wij realiseren fonteinen en waterkunstwerken, meubilair, (LED)verlichtingsprojecten, kunstwerken en werken voornamelijk met de materialen natuursteen, terrazzo, hout, staal/corten/rvs, glas en diverse kunststoffen. Wij realiseren deze projecten wereldwijd, vaak in directe samenwerking met (landschaps)architecten, kunstenaars en industriële vormgevers. Daarbij zijn we een aanspreekpunt voor alle fasen van de projectrealisatie; van engineering tot en met onderhoud.”

 

Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht presenteert Rots maatwerk zich samen met een tiental collega-exposanten op Het Plein, een stukje échte openbare ruimte op de beursvloer. “Wij merken in de markt dat er vaak alleen naar de investeringswaarde van een project wordt gekeken”, verklaart Rots zijn deelname aan Het Plein. “Vergeten wordt dat er nog 30 jaar onderhoud aan een plein of installatie gepleegd moet worden, die vaak aanzienlijk duurder uitvalt door de keuzes aan de voorkant. Kwaliteit is noodzakelijk om een goed te beheren project te maken en bovenal, ook het ingestoken ambitieniveau over deze periode te kunnen waarborgen. Deze discussie kom je natuurlijk op alle vlakken van de buitenruimtemarkt tegen, en wordt hier door de diverse bedrijven onderling ook veel over gepraat. De deelnemende bedrijven en stichtingen hebben allen kwaliteit, ambacht en duurzaamheid heel hoog in het vaandel staan, dat is de gedeelde noemer.”

 

Het Plein op de Dag van de Openbare Ruimte is volgens Rots een initiatief om deze discussie met de opdrachtgevers op gang te brengen: “Denk heel goed na hoe je het project aanvliegt, je kan het project maar één keer goed maken. Om deze reden behoren wij tot de initiatiefnemers van Het Plein.”

 

Rots maatwerk levert voor dit plein de natuurstenen maatwerk componenten, de sturingstechniek en fonteinen, de nevel en de verlichting en plaatsen deze onderdelen ook.

 

Kijk hier voor meer informatie over Het Plein

Deel dit artikel