Nieuw concept voor Vakbeurs Openbare Ruimte

woensdag 1 juli 2020
timer 3 min
Beursorganisator ExpoProof lanceert in Jaarbeurs een geheel nieuw concept: Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO. In overleg met Jaarbeurs is besloten om deze speciale editie te laten plaatsvinden op 2 en 3 december 2020 in de hallen 3 en 4 van Jaarbeurs in Utrecht. De vakbeurs voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte stond oorspronkelijk gepland voor eind september dit jaar.

Het nieuwe concept maakt het mogelijk dat bezoekers en exposanten van een vakbeurs in de tijdelijke 1,5 meter samenleving op een veilige, maar vooral ook sfeervolle manier fysiek bij elkaar kunnen komen. In ‘Stay Safe’ zones met zwarte vloerbedekking, kan er in extra ruim opgezette gebieden ontspannen en op veilige afstand met elkaar worden gesproken. Bovendien fungeren deze zones als ‘oversteekplaatsen’. Via groengekleurde ‘Go Easy’ gangpaden wordt via éénrichtingsverkeer een route over de beursvloer gevolgd, met inachtneming van de 1,5 meter regel.

Shifts

Bezoekers kunnen vooraf aangeven op welk tijdstip ze de beurs bezoeken. Door met meerdere shifts te werken wordt het totaal aantal toegestane bezoekers maximaal benut. Daarbij wordt door de beursorganisatie een toegangsbeleid gehanteerd, om een hoge kwaliteit van de bezoekersdoelgroep te garanderen. Uiteraard komen er extra hygiënische voorzieningen, worden de protocollen gehanteerd en volgt Jaarbeurs de richtlijnen van het RIVM ten aanzien van coronamaatregelen.

Laagdrempelig

Exposanten nemen deel volgens een flexibel en laagdrempelig principe waarmee ExpoProof zestien jaar geleden een leidende marktpositie wist te veroveren. In de voorbereiding beperken exposanten daarmee tijd, kosten en de noodzaak van eventuele bestellingen tot een minimum. Met name in deze onzekere tijden is dat een groot voordeel. Mocht de beurs alsnog niet plaats kunnen vinden vanwege op dat moment geldende regels, dan betalen exposanten alleen een kleine reserveringsbijdrage en geen annuleringskosten. Daardoor reserveren ze nagenoeg volgens een no cure no pay methode.

Met het STAY & GO concept kunnen ExpoProof en Jaarbeurs de grootste vakbeurs voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte toch dit jaar laten plaatsvinden. Zolang de tijdelijke 1,5 meter samenleving erom vraagt, gebruikt de beursorganisator het concept tevens voor alle andere ExpoProof vakbeurzen.

Straatbeeld

Uitgeverij Acquire Publishing, uitgever van onder meer Straatbeeld, is zeer content dat Vakbeurs Openbare Ruimte in een nieuw jasje doorgang kan vinden. Vanuit onze rol als mediapartner blijven we lezers informeren over de beurs. Daarnaast gaan we samen met ExpoProof invuling geven aan het programma.

Het betekent wel een kleine aanpassing in de thema's van de verschilende edities van Straatbeeld. Het themanummer Vakbeurs Openbare Ruimte stond eerst ingepland voor september 2020. Omdat de Vakbeurs Openbare Ruimte is verplaatst naar december hebben we ervoor gekozen om de thema's voor edities 4 en 5 om te draaien. Straatbeeld 4 heeft als thema Water, Groen en Klimaat en Straatbeeld 5 (november 2020) krijgt het thema Vakbeurs Openbare Ruimte. Lezers worden de komende maanden uitgebreid geinformeerd over het programma van de Vakbeurs Openbare Ruimte zowel in het magazine als op de website van Straatbeeld. 

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Eindhoven vervangt asfalt binnenstad voor klinkers

19 apr om 19:41 uur

Eindhoven vervangt bij de herinrichting van de binnenstad de asfaltbestrating van de middenstrook voor gebakken…

Lees verder »
descriptionArtikel

De straat is van iedereen

10 apr om 09:57 uur
Deze week, van 6 tot en met 12 april is het de week van de rechtvaardige straat. In deze week is er extra aandacht…
Lees verder »

Mooi fietsparkeren bij de Meelfabriek in Leiden

27 mrt om 11:54 uur

De Meelfabriek, opgericht in 1884, deed ooit dienst als een stoommeelfabriek. Na de Tweede Wereldoorlog maakte…

Lees verder »
descriptionArtikel

Van Muijlwijkstraat Arnhem nu stuk groener en veiliger

23 feb om 11:20 uur

Van de ‘lelijkste straat van Arnhem’ naar de ‘groenste en coolste’ straat van de stad. De Van Muijlwijkstraat…

Lees verder »
descriptionArtikel

De ideale samenruimte vraagt om een andere kijk

3 feb om 10:42 uur

Het leven speelt zich grotendeels buitenshuis af, overal waar mensen samenkomen. Deze samenruimtes zijn goed…

Lees verder »
eee
descriptionArtikel

Groene oase maakt van Raalte weer een stralend dorpshart

21 jan om 16:03 uur
Het centrum van Raalte heeft een metamorfose ondergaan. Het is getransformeerd van een versteende omgeving naar…
Lees verder »
rrrr
descriptionArtikel

Verduurzamen van de buitenruimte met groen, blauw én grijs

18 jan om 12:07 uur
Bij het ontwerpen, realiseren en in stand houden van de openbare ruimte is veel aandacht voor verduurzaming. Dit…
Lees verder »

De Gedenktuin; een plek waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en herdenken

9 jan om 11:43 uur

Ons hart gaat sneller kloppen als we mogen samenwerken, als er aandacht is voor vorm, materiaal, kleur en…

Lees verder »