Nieuws

Uitgelichte sessie: De Levende Tuin

Uit onderzoek is gebleken dat consumenten graag iets met duurzaamheid in hun tuin willen. Om op die behoefte aan te haken, heeft Branchevereniging VHG het concept van De Levende Tuin ontwikkeld. Kim van der Leest is auteur van De Levende Tuin en vertelt er alles over tijdens de Verbindingsdag Klimaatbestendige Gemeente. Ook de kansen van gezamenlijke binnentuinen komen aan bod.

De Levende Tuin is goed voor mens, klimaat, natuur en economie. Tijdens de Verbindingsdag neemt Kim van der Leest je in een inspirerende reis mee langs vele praktijkvoorbeelden, geeft je handvatten hoe dit integrale concept voor groene oplossingen in de praktijk toe te passen en bespreekt enkele succes- en faalfactoren. Ook de kansen van gezamenlijke binnentuinen komen aan bod. “Ik vertel een breder verhaal over mee koppelen met biodiversiteit en bewonerstevredenheid met een doorkijk naar de ontwikkeling van collectieve tuinen. Met een integrale benadering tussen gemeenten, particuliere grondbezitters en woningbouwverenigingen kan veel bereikt worden.”

Van der Leest vertelt wat de aanleiding is geweest voor de handleiding De Levende Tuin. “We worstelen met milieuthema’s zoals klimaatverandering, hogere temperaturen in de stad, wateroverlast bij hevige regenval en grote hoeveelheden CO2 en fijnstof in de lucht wat invloed heeft op onze gezondheid. Meer groen om ons heen helpt mee dat allemaal te verbeteren. Het concept De Levende Tuin is een inspiratiebron hoe functioneel groen goed toe te passen in ontwerp, aanleg, gebruik en onderhoud. Wetenschappelijke informatie is handig vertaald en geordend in gerealiseerde voorbeelden. Die tegelijk beter zijn voor onze gezondheid!”

De Levende Tuin is ook een beweging van verschillende partijen waaronder Branchevereniging VHG, Stadswerk, NL Greenlabel, Operatie Steenbreek, Tuinbranche Nederland ,Groei en Bloei, Vogelbescherming Nederland en de Vlinderstichting.

Lees hier meer informatie over De Levende Tuin. Heb je nog geen gratis ticket bemachtigd voor de Verbindingsdag Klimaatbestendige Gemeente? Bekijk hier het programma en meld je aan!

 

Deel dit artikel