Nieuws

Rode Loper Amsterdam van start op Rokin en Muntplein

Na het Damrak en het Beursplein gaat de gemeente Amsterdam deze maand van start met de herinrichting van het Rokin en het Muntplein. Dit alles in het kader van het project Rode Loper.

In 2017 moet het vernieuwde Rokin een ontmoetingsplek zijn, compleet met levendig plein én het nieuwe metrostation van de Noord/Zuidlijn. De vernieuwde Munt wordt een overzichtelijk en veilig plein, met veel ruimte voor voetgangers en fietsers. 

 

De eerste fase van de herinrichting van het Rokin start op 7 september aan de westzijde tussen het Spui en de Dam: het aanbrengen van de nieuwe bestrating van het voetpad en fietspad. Tegelijkertijd vernieuwt Waternet in opdracht van de Rode Loper tussen de Olieslagerssteeg en het Spui het riool en vervangt Liander een stukje gasleiding. Het werk valt samen met de eerste fase van de herinrichting van de Munt: de vernieuwing van de tramsporen tussen Munt en Olieslagerssteeg.


Alle werkzaamheden zijn ongeveer eind november afgerond. In januari 2016 volgt nog het aanbrengen van de nieuwe bestrating tussen Olieslagerssteeg en Munt en de vervanging van de tramsporen tussen Olieslagerssteeg en Spui. In april 2016 volgt de oostzijde van het Rokin en de verdere inrichting van de Munt.


Eerder dit jaar werd het eerste deel van de Rode Loper afgerond. In Straatbeeld 2 van 2015 las u hierover een uitgebreid artikel, inclusief een interview met Simon Sprietsma, de ontwerper van de Rode Loper. Download hier deze editie van Straatbeeld.

Deel dit artikel