Nieuws

Zwolle pakt hobbelstraat aan

De Zwolse Pletterstraat wordt heringericht. De hobbelige keien worden vervangen door verharding die comfortabeler is voor fietsers en mindervaliden.

Fietsers op de Pletterstraat worden momenteel compleet door elkaar geschud. De kinderkopjes zien er fraai uit en passen bij het historische karakter van de stad. Bovendien wordt de Pletterstraat wordt aan één kant begrensd door de oude stadsmuur. Maar fietsers mijden de straat liever dan dan ze er doorheen rijden. Of ze maken gebruik van de smalle strook klinkers waarin de afwatering is verwerkt.

 

Reden voor de gemeente om de straat aan te pakken. De kinderkopjes worden vervangen door een donkerpaarse gebakken steen die niet het hobbeleffect hebben en die bovendien passen bij het karakter van de Pletterstraat. De vrijgekomen natuurstenen keien worden op een andere plek hergebruikt.

 

De herinrichting wordt tevens aangegrepen om het fietsparkeren uit te breiden en de verblijskwaliteit te verbeteren. Hiervoor wordt de rijbaan versmald, worden er fietsvakken aangelegd langs de stadsmuur en komen er zitelementen van beton en graniet.

Deel dit artikel