Nieuws

Onafhankelijke brancheorganisatie opgericht door mastfabrikanten

De vier Nederlandse fabrikanten van stalen masten hebben samen een nieuwe, onafhankelijke brancheorganisatie opgericht. Dit maakten zij bekend op de vakbeurs Mobiliteit in Houten. De organisatie is SMIN gedoopt, Stalen Masten In Nederland. Het gaat vooral om masten voor lantaarnpalen en verkeersregelinstallaties.

De regelgeving rondom stalen masten is de afgelopen jaren aangepast aan nieuwe duurzaamheids- en veiligheidseisen. Volgens de oprichters kan dit het voor partijen, zoals Rijkswaterstaat, provincies, aannemers en installateurs, lastiger om na te gaan of zij volgens de laatste normeringen en regelgeving berekeningen uitvoeren.

 

Eric Janssen, directeur VDL Mast Solutions: “Het is voor onze afnemers moeilijker geworden om door de bomen het bos te zien. Regelgeving is complexer geworden en wij zien dat klanten zich hierin adequaat dienen te verdiepen. Door onze kennis inzichtelijk te maken en die te bundelen, willen wij hen met deze nieuwe en onafhankelijke brancheorganisatie beter ondersteunen. Daarmee zijn afnemers altijd op de hoogte van de laatste veranderingen op het gebied van bouwbesluiten, normeringen en regelgeving.”

Stalen Masten In Nederland (SMIN)

De nieuwe brancheorganisatie draagt de naam SMIN,  ‘Stalen Masten In Nederland’. De organisatie is opgericht door PMF Stalen Masten, Valmont Nederland, HR Groep Mastenfabriek en VDL Mast Solutions.

 

Jacques Goddijn, directeur van de HR Groep Mastenfabriek: “In dergelijke samenwerkingen is het van belang dat alle partijen meedoen. Iedereen moet kennis op tafel leggen om uiteindelijk het beoogde doel te behalen. Dit vraagt om vertrouwen van betrokken partijen, dat zit bij ons wel goed.”

Deel dit artikel