Nieuws

Op zoek naar de 50 mooiste plekken van Drenthe

In Drenthe zijn er mooie plekken om buiten te spelen. Om zoveel mogelijk Drentenaren te stimuleren de buitenlucht op te zoeken, gaan IVN Noord, SportDrenthe, Kennislab BIOR Noord en Drenthe beweegt een lijst van de 50 mooiste plekken samenstellen.

Dit gebeurt in het kader van 50 jaar SportDrenthe, schrijft Hoogeveensche Courant. Om de 50 mooiste plekken bij elkaar te krijgen, heeft de organisatie hulp nodig van alle inwoners van Drenthe. Vanaf 11 maart kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete plek. De jury kiest vervolgens een top 3. Het publiek kiest in juni een winnaar. De winnende locatie krijgt een fotoshoot op zijn of haar locatie.


Voor de ingestuurde locaties gelden een aantal criteria. Zo moet het gaan om een locatie in de openbare ruimte, in een dorp of stad of in de natuur. Hierbij kan gedacht worden aan speel- en sportplekken, schoolpleinen, speeltuinen en trapveldjes.


Een deskundige jury beoordeelt alle ingestuurde plekken en kiest begin mei een top 3. Van deze drie locaties wordt, in samenwerking met de inzender, een filmpje gemaakt. Vanaf 27 mei kan iedereen stemmen op het favoriete project. De stembussen sluiten op 2 juni. De uiteindelijke winnaar mag zijn of haar plek van de beste kant laten zien in een fotoshoot.

Deel dit artikel