Nieuws

Dordrecht eerste Nederlandse Wereldbomenstad

Dordrecht heeft als eerste Nederlandse stad de erkenning Wereldbomenstad gekregen. De erkenning wordt vergeven door Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Amerikaanse Arbor Day Foundation.

Dordrecht voldoet aan de eisen voor erkenning als Wereldbomenstad. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor bomen geregeld, het bomenbestand van de stad is in beeld gebracht en er is voldoende geld beschikbaar voor onderhoud. Het Tree Cities of the World, zoals het keurmerk officieel heet, is een internationaal programma van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Amerikaanse Arbor Day Foundation.

"De meest succesvolle stedelijke gebieden hebben bomen opgenomen in de plannen. Wij waarderen het werk van Dordrecht op het gebied van bomen," aldus Hiroto Mitsugi, adjunct-directeur van de afdeling Bosbouw van de FAO. "Dordrecht sluit zich aan bij steden over de hele wereld die werken aan goede en gezonde stadsparken en bossen," zo constateert Dan Lambe, voorzitter van de Arbor Day Foundation. "Bomen zuiveren lucht en water, zorgen voor schaduw en maken onze woon- en werkomgeving mooier. Deze aanwijzing geeft aan dat Dordrecht zich inspant om een gezondere en gelukkige stad te worden."

Andere steden die zich Wereldbomenstad mogen noemen zijn onder andere Milaan, Glasgow, New York, Lima en Nairobi. 

Deel dit artikel