Nieuws

Stoepdeal tussen bewoners, aannemer en gemeente Deventer

Dankzij een mooie samenwerking tussen bewoners, aannemer en de gemeente Deventer is een extra fraaie openbare ruimte in de Deventer Bierstraat en omgeving gecreëerd.

De aannemer legt er nieuwe stoepen en trottoirbanden aan en laat het weghalen van oude bestrating over aan bewoners. Zo verdienen ze banken, geveltuintjes en andere verfraaiingen die ze zelf plaatsen.


Het verbeteren van de openbare ruimte volgt op de ‘vernieuwende’ renovatie van 161 woningen door Woonbedrijf ieder1. De gerenoveerde woningen zijn comfortabeler en energiezuiniger geworden en er is regulier onderhoud uitgevoerd. Aansluitend verbetert de gemeente de openbare ruimte.


Bewonersambassadeur

De gemeente zorgt voor een goede basis met nieuwe stoepen en trottoirbanden en bewoners kunnen een ‘plus’ verdienen door een deel van het werk van de aannemer uit te voeren. In februari zijn in de buurt negen straatgesprekken gehouden. De bewoners kregen daar informatie van de gemeente en de aannemer over de uitvoering van de werkzaamheden en hun mogelijkheden om zelf aan het werk te gaan. Een van de bewoners was als ‘bewonersambassadeur’ bij bijna alle bijeenkomsten.


Straatresultaat

De gemeente vroeg de aannemer om te kijken hoe de buurt een bijdrage kon leveren. Resultaat is dat bewoners een deel van de werkzaamheden uitvoeren en daarmee geld verdienen voor de buurt. Daarvan bestellen ze tegen inkoopprijs materialen bij de aannemer om zelf mooie dingen mee te doen. De aannemer helpt verder met advies , gereedschap en containers. De voortgang is te volgen op de Facebookpagina Straatresultaat, die de bewonersmakelaar maakte.

Deel dit artikel